![]() |
LiteON 411S i Panasonic RV-32
Witam wszystkich !
Mam pytanie, jak zmusić nagrywarkę aby w nero 6.0.023 wypalila mi DVD-R z 1x predkoscią a nie z 2x lub 4x. Czy jest to wogóle możliwe? Posiadam stacjonarny DVD Panasonic RV-32 i niestety przyjmuje tylko płytki DVD-R nagrane z predkością x1, przy innych predkościach zauważalna jest kolosalna pixelizacja. Może ktoś ma jakaś inną radę, bądź wie jakie nośniki wypalone x2 bedą dobrze pracować na tym RV-32. Pozdrawiam. Albo zrobić z tego topic. |
A nagrywałeś z pliku obrazu umieszczonego na zdefragmentowanej partycji?
Mój Pioneer DV-525 ostatnio nie chciał odtworzyć bez błędów nowo nagranych płytek... wyłączyłem wszystko co zabierało moc procesora i nagrywało/odczytywało coś z dysku (no niestety Win się nie dało wyłączyć przed nagraniem ;PPPp) i nagrałem ze zdefragmentowanej partycji plik obrazu dysku. Jest to jak na razie najlepsza płytka jaka mi wyszła. A Nera się zmusić nie da jeśli nie pozwala na to nagrywarka i płytka. A niestety LiteOn nie potrafi nagrywać wolniej niż zapisane jest w ADIP na płytkach (przynajmniej ja jeszcze tak nie nagrałem). A tam nawet na płytkach oznaczonych "1-4x" zapisane są ostatnio tylko dwie wartości: "2,4x" oraz "4x"... sprawdź płytkę przed nagraniem przy pomocy "SmartBurn" albo "DVD Identifier" - poda ci jakie prędkości są zapisane w ADIP płytki. Być może jest jakiś program do wypalania który zignoruje prędkości z ADIP i wymusi zapis 1x na LiteOn ale ja nie znam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10. |