![]() |
Jutro ide po zakupy ;)
Dzieki za sugestie co do kompa :) Ciekawe czy uda mi sie dostac wszystko w ciagu jednego dnia ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Chieftec 430 ...postaw na ten zasiacz...nie pozalujesz
|
hahh :)) Tak... wydam calkiem spore wiaderko siana na to :)
dyski musze miec duze, bo nigdy nie mam na nich miejsca (nawet teraz gdy mam 120GB+60GB jest ciezko.. chomik jestem:P ) i te kolejne 240GB rozwiaze moje problemy (mam nadzieje;) ). Poza tym, od kompa wymagam maxymalnej wydajnosci i stabilnosci :) Aha :) jeszcze zasilacz musze dowalic, bo stary codegen 350W (!! 2LATA wytrwal !! ) juz naprawde ledwno zipie :) ale to akurat juz mam upatrzone ;) firma - ANTEC.. droga.. ale podobno najlepsza.. tylko pytanie... ile W ? w sprzecie beda 4 (lub 3 jesli 60GB spienieze) dyski twarde, DVD, nagrywara, AThlonXP 2500, Radeon9700PRO, SB Audigy2, karta TV, troszke wiatrakow i uklad wodny.. ? 430W ? czy mniej? a moze wiecej? na koszty az tak bardzo nie patrze :) |
Abit - solidna firma. Polecam
Jak juz kupujesz tyle ramu to wez kingstony albo Geil`e Cl 2,5. no - name to zawsze noname.A zastrzez sobie ze jezeli kosc bedzie wadliwa mozesz oddac i wymienic (memtest na noc :-)) Co do dyskow. Bardzo dobrze chodza Serial ATA. 2x120BARRACUDA - moze byc. Po co ci takie wielkie dyski. A z nagrywara bym poczekal... Ale kupe sianka wydasz! |
pamieci tylko markowe
i nawet je radze przetestowac przez noc memtestem (google) - uninkniesz niespodzianek - przykrych wydajnosc jest praktycznie taka sama (choc o/c mniejsze) - ale niezawodnosc... |
w newsach www.pcworld.pl pisali o spawarach dvd dwuwarstwowych - 8,5 GB
ponoc juz sa, do handlu maja byc uszczone na wiosne wtedy ceny zwyklych poleca na pewno na lep na szyje ale to jeszcze pol roku... co najmniej... |
zmiana konfiguracji - co wybrac?
Witam...
Doszedlem do wniosku, ze czas unowoczesnic moj komputer :) Jako, ze ostatnio nie mam za wiele czasu na sprawdzanie co jest aktualnie na topie, mam kilka pytan: - Plyta glowna - ma byc NForce2 - pytanie - jaki model byscie polecili? Po glowie chodzi mi ABIT NF7 2.0. Cena - do okolo 600zl - Dysk twardy - planuje kupic dwa dyski (pojemnosc 120-160GB kazdy) i polaczyc je w maciez RAID (dobry pomysl?) i pytanie - pakowac sie w Serial ATA czy kupowac jeszcze stare dobre IDE ? - RAM - 2x 512MB - kupowac firmowe Kingstony na przyklad czy zadowolic sie zwyklymi no-name? Czy przyrost wydajnosci w przypadku na przyklad firmowych Kingstonow bedzie na tyle oplacalny, ze warto sie w to pakowac? - nagrywarka DVD - warto juz to kupic, czy jeszcze poczekac ? Uff... to by bylo na tyle ;] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |