Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Idiotyczne pytania! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/idiotyczne-pytania-27864/)

yahol 20.11.2003 22:57

Idiotyczne pytania!

Jak na mnie, pytanie skrajnie idiotyczne, ale mam faze kompletnego braku zdolnosci do kojarzenia najprostszych rzeczy:
-co bedzie jak podlacze napedy optyczne na tasmie 80 zylowej?
-Pewnie nic!
Ale dokladnie?
Mam dwie tasmy 80 (chinskie w tubce, takie okragle) i zadnej 40.
No i fajnie.

surff 20.11.2003 23:13

Cytat:

Napisany przez yahol
Jak na mnie, pytanie skrajnie idiotyczne, ale mam faze kompletnego braku zdolnosci do kojarzenia najprostszych rzeczy:
-Pewnie nic!
Ale dokladnie?
No i fajnie.

Będzie działac:)

Marius_The_Mad 20.11.2003 23:15

Cytat:

Napisany przez yahol
-Pewnie nic!
Ale dokladnie?
No i fajnie.

Jeżeli tylko podłączysz napędy do zwykłego kontrolera IDE, a nie dodatkowego (chyba, że wyraźnie pisze, że obsługuje napędy optyczne), nie powinno być żadnych kłopotów. Moja nagrywarka jest na 80-żyłowej taśmie od niepamiętnych czasów.

cana 20.11.2003 23:15

80 to to samo co 40 tylko zwykle krótsza i zawsze lepiej ekranowana
hint wtyczki są takie same ;)

pozdro

surff 20.11.2003 23:17

Cytat:

Napisany przez Marius_The_Mad
Jeżeli tylko podłączysz napędy do zwykłego kontrolera IDE, a nie dodatkowego (chyba, że wyraźnie pisze, że obsługuje napędy optyczne), nie powinno być żadnych kłopotów. Moja nagrywarka jest na 80-żyłowej taśmie od niepamiętnych czasów.

Zgadza się , nie można podpinać napędów optycznych pod kontorlery typu RAID.

CrazyLucas 20.11.2003 23:27

niektore starsze spawarki (np moja lg ced8120b) niezabardzo lubia kabli 80 zyl

jasut 21.11.2003 02:07

U mnie wszystko chodzi na taśmie 80 żyłowej i nic się nie dzieje, zresztą jak przeanalizujesz problem, to w oryginalnych DELLACH też cdromy i nagrywarki chodzą na 80 tkach (pytałem w sklepie i nie mają w ogóle 40to żyłowych)

yahol 21.11.2003 07:47

OK! Sprawa wyjasnila sie w ten sposob, ze dzis jest piatek, a nie poniedzialek, o czym bylem przekonany:)
Kilka dni pracy po 12-16 godzin i odbija mi palma:D
Dzieki!

cana 21.11.2003 07:56

Cytat:

Napisany przez yahol
OK! Sprawa wyjasnila sie w ten sposob, ze dzis jest piatek, a nie poniedzialek, o czym bylem przekonany:)
Kilka dni pracy po 12-16 godzin i odbija mi palma:D
Dzieki!

co to było ? :)
i dlaczego się nie podzieliłeś? ;)

pozdro

nimal 21.11.2003 08:00

:D nie wiem co jadles na sniadanie, ale to musial byc good shit ;)

yahol 21.11.2003 08:09

@Cana.
Wczoraj wieczorem w pospiechu, montowalem kompa dla klijenta, na poniedziale na 7 rano:)
Dzis sie okazalo, ze jest dopiero piatek, a nie poniedzialek i mam jeszcze duzo czsu:D
A chodzilo o te nieszczesne tasmy:D Po prostu wczoraj nie bylem zdolny do jakiegokolwiek myslenia, moze dzis bedzie lepiej:D

Ziele 21.11.2003 13:26

Taśma 80 to jest to samo co 40. W tej 80 co druga żyła to masa wiec nie ma tu nic do rzeczy jaką założysz...a jak mi ktoś nie wierzy to niech sobie otworzy jedną wtyczke. Jeśli chodzi o hdd to lepiej zakładać 80 bo te dodatkowe przewody masowe lepiej zabezpieczają przed zakłuceniami wynikajacymi z szybszego transferu danych niż w przypadku cd-romu 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:19.