Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Płytki Corso 700MB x52 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plytki-corso-700mb-x52-27878/)

zorba1 21.11.2003 12:17

Płytki Corso 700MB x52

Witam, czy ktoś może nagrywał na tych płytkach są teraz w Carrefour-ach w promocji. cena dość dobra bo za 10 sztuk 8.99
Da się coś na tym nagrać ?

SEBAW 23.11.2003 13:34

Możesz podać link do tych płyt?

kowanski 23.11.2003 19:55

Cytat:

Napisany przez SEBAw
Możesz podać link do tych płyt?

Kupiłem je dziś, można je nagrywać - ale płytki troche porysowane z jakimiś kropeczkami itd.

Media : CD-R/RW media
Media : CD-R media
Subtype: Medium Type B, low Beta category (B-)
Disc(Matrix) Manufacturer : Plasmon Data systems Ltd.
Recording Characteristics : Short Strategy Type (ex. Phthalocyanine type media)
Indicative Target Writing Power : 5 mW
Use : Restricted
Capacity (nominal) : 702.83 Mb

zorba1 24.11.2003 07:40

Ok dzięki, chyba je kupię

SEBAW 24.11.2003 08:28

Cytat:

Napisany przez kowanski
Kupiłem je dziś, można je nagrywać - ale płytki troche porysowane z jakimiś kropeczkami itd.

Jeżeli to są te kropeczki, to ja bym je już nigdy nie kupił :nie:

kowanski 24.11.2003 08:47

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez SEBAw

Poprostu płyty nie są "pierwszej jakości"

Płyta zapisana x40 i odczytana x40.

zorba1 24.11.2003 08:50

dlatego kosztują 0.90 PLN ;)

-Sid-The-Rat=> 24.11.2003 09:03

najdziwineijszy wykres jaki widzialem - zeby bledow bylo mniej na koncu niz na poczatku... wyglada to tak ze niszze predkosci (bo tu chyba byl strefowy podzial) zle dzialaja na plyte - a kiedy juz sie do tych 32-40 rozkreci to zaczyna to wygladac stabilnie i ladnie... dziwactwo...

bo sam wykres nie jest tragiczny - jest tylko dosc sredni

SEBAW 24.11.2003 09:05

Mi coś nie pasuje z tym Kprobe lub coś ten Liteon sprzęża się z tym programem. Wystarczy popatrzeć na inne Liteony oraz na starsze Kprobasy i tam testy wygladają inaczej, tzn. jest większa ilośc błędów. Może się mylę... Jeszcze nasuwa mi się jedna myśl, otóż ten program przy odczycie płyt sugeruje się czymś jeszcze innym... :)

-Sid-The-Rat=> 24.11.2003 09:26

ten program niczym sie nie sugeruje - insynuacja o manipulacje wynikami w przypadku tego programu to brzydka insynuacja... bardzo brzydka

jesli masz dobra nagrywarke i w rozumny sposob nagrywasz plyty to nie wiem co dziwnego jest w dobrych wynikach - zwlaszcza ze liteony - a zwlaszcza te 6s maja naprawde dobra korekcje bledow- i to co slabo wychodzi na starych modelach - wychodzi dobrze na 6s czy 7s

nigdzie nie jest powiedziane ze wykres z kproba jest obiektywny - nalezy go porownywac z innymi wykresami spozadzonymi ta sama nagrywarka - juz porownywanie pomiedzy egz. tego samego modelu to naciaganie - a zestawianie wykresow z roznych modeli to chyba pewne niedopatrzenie...
widac ze nagrywarka kowanskiego jest sprawna a plyty nagrano dobrze - wynik (poza dziwnym ksztaltem) jest jak najbardziej przyzwoity

SEBAW 24.11.2003 09:32

Ja już kiedyś się wypowiadałem na temat KProbe, ale jak tak twierdzisz, to się nie wypowiadam... ;p
Szkoda, że moja wypalara nie miała takiego wykresu... :(
Teraz zastanawiam się nad kupnem Combo Liteona 52x32x52x16x i wyduszę z niego 7 poty...

CIAPEK 24.11.2003 11:01

Cytat:

Napisany przez SEBAw

otóż koledzy kupiłem kiedyś z 10 Dysanów Harequin jak to się mówi "luzem", płytki (nie wszystkie) na obrzeżach miały jakieś zarysowania, dziwnie to wyglądało ponieważ tylko na końcu płytki, ale pod światło na pewno widok nie był rewelacyjny z połyskiem ;). Każda płytka się nagrała, ale błędy jakieś tam były w Nero CD Speed.
Albo Dysanom się tak zdarza, albo Panowie w sklepie pięknie "obracali" tymi płytkami :)

mbar 30.12.2003 16:37

Ja jestem ogolnie zadowolony z plytek Corso, wypaliłem ich już ponad 30. Niedawno zmieniłem combo LG 32x (4320) na LiteOna 411S i rzeczone płytki Corso przy nagrywaniu z prędkością 32x i 40x na LiteOnie po przetestowaniu (skanie powierzchni) pokazują 100% zielonych kwadracików. Na LG było trochę gorzej, przy nagraniu 16x - 24x zawsze pojawiały się jakieś żółte kwadraciki, ale bynajmniej się nie zdarzyło, bym musiał jakieś Corso wywalić do kosza. Faktycznie, te płytki są dobrze przystosowane do prędkości 32x i wyższych. Z tanich CD-R są to jak dotąd najlepsze nośniki, z jakimi miałem do czynienia, np. Esperanzy w moim byłym LG wypadały znacznie gorzej i przestałem je kupować. A dziś kolejne 30 sztuk czystych Corso znalazło się w koszyczku... :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18.