Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Napędy oszalały !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/napedy-oszalaly-27894/)

Vavoom 22.11.2003 18:44

Co prawda sprawa się już skończyła, ale ja mam na coś takiego radę. W CloneCD trzeba włączyć w ustawieniach, na zakładce "Powiadomienie o włożeniu CD" opcję ekhm... "Włączone powiadamianie o włożeniu CD" Mi to pomogło!

Polecam przy okazji wyłączyć Autoodtwarzanie na zakładce... jakby to powiedzieć "Autoodtwarzanie") :-)

Glover 22.11.2003 01:25

Cytat:

Napisany przez donvit
Ha!! Już wiem co tak buździło. Mianowicie soft o nazwie X.OOM CD Clone v4.5. Poinstalował jakieś swoje drivery...
Poszedł do lamusa. A przy okazji zainstalowałem nowe ASPI. Dzięki za pomoc chłopaki. Pozdro. :)

O jakich chłopakach mowa? ;)

donvit 22.11.2003 01:09

Ha!! Już wiem co tak buździło. Mianowicie soft o nazwie X.OOM CD Clone v4.5. Poinstalował jakieś swoje drivery...
Poszedł do lamusa. A przy okazji zainstalowałem nowe ASPI. Dzięki za pomoc chłopaki. Pozdro. :)

Glover 22.11.2003 01:08

Cytat:

Napisany przez donvit
Nie. Napędy są i były na różnych taśmach. Wszystko było ok. do przedwczoraj. Hmmm. Myślę, że to może być wina jakiegoś softu, który instalowałem. Niech pomyślę... ostatnio Disc Juggler i CDRWin. Może ASPI się gryzą ? Nie wiem. Jeszcze jakieś sugestie ?

Ja tam używam Nero, ClonyXXL, CloneCD i forum CDRInfo. Wystarcza... Żadne inne cuda nie są mi potrzebne. Pewnie to ten nadmiar softu namieszał u Ciebie...

donvit 22.11.2003 00:37

Nie. Napędy są i były na różnych taśmach. Wszystko było ok. do przedwczoraj. Hmmm. Myślę, że to może być wina jakiegoś softu, który instalowałem. Niech pomyślę... ostatnio Disc Juggler i CDRWin. Może ASPI się gryzą ? Nie wiem. Jeszcze jakieś sugestie ?

Glover 22.11.2003 00:34

Cytat:

Napisany przez donvit
WinXP. Ale może masz rację, może to wina ASPI ?

Hm... A może obydwa napędy są na jednej taśmie? Kombinuję, ale jakoś trzeba temu zaradzić...

Spróbuj jeszcze TotalCommander'a.

donvit 22.11.2003 00:27

WinXP. Ale może masz rację, może to wina ASPI ?

Glover 22.11.2003 00:25

Cytat:

Napisany przez donvit
Witam. Nie wiem czy ten topik był, czy nie. Jeśli tak to proszę o linka i przepraszam. Problem dotyczy moich napędów. 1. CD-R LieON, 2. DVD-RW LiteON. Stwierdzam, że oszalały. Wkładam do któregoś z nich płytę (obojętnie z jaką zawartością) i coś tam sobie robię. Potem wyjmuję płytę z napędu wkładam inną z zupełnie inną zawartością a napęd (obojętnie który) widzi zawartość poprzedniego nośnika. Na nic się zdaje odświerzanie (F5). Nic nie pomaga. Co się stało ?? Pierwszy raz coś takiego widzę. Dopiero porestarcie mogę włożyć ową płytę. Ale potem znów jest to samo. Pomocy specjaliści. :)

Czy to przypadkiem Win'98?? :boks:

Ja też to miałem pod Win'98... pomogła zmiana ASPI, a najlepiej pomaga zmiana systemu operacyjnego. :spoko:

donvit 21.11.2003 23:08

Napędy oszalały !!!

Witam. Nie wiem czy ten topik był, czy nie. Jeśli tak to proszę o linka i przepraszam. Problem dotyczy moich napędów. 1. CD-R LieON, 2. DVD-RW LiteON. Stwierdzam, że oszalały. Wkładam do któregoś z nich płytę (obojętnie z jaką zawartością) i coś tam sobie robię. Potem wyjmuję płytę z napędu wkładam inną z zupełnie inną zawartością a napęd (obojętnie który) widzi zawartość poprzedniego nośnika. Na nic się zdaje odświerzanie (F5). Nic nie pomaga. Co się stało ?? Pierwszy raz coś takiego widzę. Dopiero porestarcie mogę włożyć ową płytę. Ale potem znów jest to samo. Pomocy specjaliści. :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:15.