![]() |
No słyszałem o tym.
btw.Ruscy w kosmosie też byli pierwsi :) |
Cytat:
Ja obstawiam Rosjanow oni wszystko pierwski cracuja tak samo jak z przerobkami radka 9500@9700 oni byli pierwsi jezeli pamiec mnie nie myli.A fora blokowane pewnie dlatego ze siedzi pewnie jakas grupa pracownikow z liteonow i czyta najwieksza fora na siwiecie a pozniej dostaja cos w postaci e-majla ze jesli nie zablokuje danego topicu to zaoferuja im sprawe w sadzie :) tak samo mial moj koles. |
Flash`owałem 411s na 811s i po całym zabiegu migała bez przerwy żółta diódka.Napęd był wykrywany oczywiście jako 811s :) .Całą operację wykonywałem pod WinXP.
Po analizie pod edytorem HEX wynika, że faktycznie te kilka magicznych znaczków pozostaje jak było.Wniosek nasuwa się, że trzeba powalczyć z zabezpieczeniem :) . Ciekaw jestem kto będzie pierwszy Rosjanie czy Polacy(a może jeszcze ktoś inny) w złamaniu zabezpieczenia dla Liteon`a 411s :) . Bardzo ciekawą sprawą jest to, że wątki na zachodnich forum związane z tą przeróbką są szybko blokowane -ciekawe dlaczego??. |
liteon811 już działa
Cytat:
|
witam ...
to chyba boot-code ... czesc epromu ktora pozostaje niezmieniona na wypadek zlego wgrywania ... cya |
Cytat:
|
Eeprom
Hmm nie wiem czy tylko ja mam taki problem ale zauważyłem ze niezależnie od tego co jest w pliku z EEprom'em to po jego zapisaniu do nagrywarki pierwsze 4 linijki pozostają niezmienione....
próbowałem EEpromy z 401S; 411S; 811S a nawet z danymi wpisanymi losowo (oczywiście tylko w te 4 pierwsze linie) zaraz po zakończeniu zapisywania EEpromu do napędu wciskam READ i pierwsze 4 linie wracają magicznie do stanu początkowego - oczywiscie cała reszta EEprom'u zapisuje się bez problemu |
Cytat:
Nulek |
Cytat:
Nulek |
Cytat:
Nulek |
Mam małe pytanie???
Czy jak Lite-on 401s da się przerobić na 411s , a 411s na 811s to czy można podkręcić 401s na 811s ??? Jeśli tak to w jaki sposób i czy nie spowoduje to uszkodzenia sprzętu, może ktoś prubował ??? Z góry dziękuje za odpowiedź . |
Cytat:
W wielu przypadkach przy podobnym problemie pomoglo. |
Cytat:
witam miałem zupełnie podobny problem z moją 411 myslałem nawet, że palnik wadliwy ale po reinstalce systemu jak ręka odjął. Do tej pory nie wiem co było przyczyna takiego stanu żeczy, mój konfig winxp, athlon 1700+, płyta MATSONIC na via266A, 768MB DDR. Podejżewam, że problem sprawiły jakieś pozostałości po poprzednim palniku w którego miejsce powędrowała 411tka. pozd ufty |
witam ...
do glowy przychodzi mi tylko: update biosu update softu zmiana softu kotrnola aspi ?? cya |
problem z 811
Cytat:
dzis rowniez zostalem szczesliwym posiadaczem napedu 811, jednak do pelni szczescia troszke mi brakuje. moja nowa nagrywarka nie chce nagrywac plytek w nero60023 ani w niczym innym. nie nagrywa ani dvd, ani cd. w nero w przypadku cd wyskakuje informacja, ze buffer too large, a w przypadku dvd zawiesza system przy cache'owaniu plikow. do tej pory udalo mi sie nagrac tylko jedna plytke, ale nie wiem jak, widocznie wylosowalo sie, ze za n-tym razem cos sobie nagra, a potem juz nie. czy ktos wie w czym tkwi problem? uzywam systemu winxp,athlon+via266a na solteku. jesli ktos wie, jak mozna temu zaradzic, prosze o jakies info. z gory dziekuje i pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:38. |