Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Podkrecanie podkreconej cdr (https://forum.cdrinfo.pl/f2/podkrecanie-podkreconej-cdr-27936/)

Pavvcio 23.11.2003 01:46

Podkrecanie podkreconej cdr

Witam
Jakis czas temu podkrecilem LG GCE-8320B na LG GCE-8400B i teraz sie zastanawiam czy moge LG GCE-8400B podkrecic na LG GCC-4480B lub LG GCE-8481B lub LG GCE-8480B.

tower 23.11.2003 02:26

starczy tego podkrecania bo jeszcze ci ten piec wybuchnie

max to 8400b z biosem 1.12 lub 8402, 8402 ale to pierwsze zdecydowanie lepsze

CIAPEK 23.11.2003 03:07

to niemozliwe, przeskok o dwa modele :)

puch 23.11.2003 14:14

Cytat:

Napisany przez Pavvcio
Witam
(...) czy moge LG GCE-8400B podkrecic na LG GCC-4480B (...)

Po pierwsze, GCC-4480 to combo - nagrywarka CD-R(W) i czytnik DVD - a taka sztuka chyba jeszcze nikomu się nie udała! ;) Choć pewnie wielu by chciało...

Po drugie - niestety, GCE-8400 to max. Dalej się nie da. Polecam wgranie firmware w wersji 1.12, od nagrywarek robionych przez LG dla IBM. Udostępnia transfer w trybie UDMA33 oraz obsługę Mount Rainier.

Firmware od modeli 8401 i 8402 też da się wgrać - próbowałem - ale coś było nie tak - niestety, nie pamiętam już dokładnie, co (warto zapisywać wyniki eksperymentów!) - w każdym razie wróciłem do 1.12.

makaron 02.12.2003 17:36

Cytat:

Napisany przez puch
[/B]

Po pierwsze, GCC-4480 to combo - nagrywarka CD-R(W) i czytnik DVD - a taka sztuka chyba jeszcze nikomu się nie udała! ;) Choć pewnie wielu by chciało...

Po drugie - niestety, GCE-8400 to max. Dalej się nie da. Polecam wgranie firmware w wersji 1.12, od nagrywarek robionych przez LG dla IBM. Udostępnia transfer w trybie UDMA33 oraz obsługę Mount Rainier.

Firmware od modeli 8401 i 8402 też da się wgrać - próbowałem - ale coś było nie tak - niestety, nie pamiętam już dokładnie, co (warto zapisywać wyniki eksperymentów!) - w każdym razie wróciłem do 1.12.

I tu jest jeden trick.Kolo ode mnei zrobił ze zwykłego PSX (właściwie z jego napędu )napęd DVD w nim osadzony.Możecie sie śmiać ale wyszedł w łąśnie w sterfie taki CHIP który to umozliwia kto odwiedza jakieś giełdy ten wie o czym mówie .Ja też o tym nie mogłem uwieżyć ale jak to zobaczyłem to wow.Pewnie mnie wysmiejecie ale to co widziałem to widziełm to żaden FAKE bo to był mój były PSX i dla testu został " zmieniony" przy mnie wiec wg mnie to z CD mozna zrobić DVD wystarczy zmienić chip który jest odpowidzialny za promień lasera , faktem jest to że napęd ten bedzie miał wielokrotnie niższą przżywalnośc gdyż mechanika napędu jest taka sama jak przed tem a jedynie stopień skupienia światła (lasera ) sie zmiania.Nie wiem moze to co napisałem juz wiedzieliscie ale ja nie.Jaja jak berety.ALE napęd ten czytał tylko płyty DVD na któtych była muza wiec nie liczcie że z PSX zrobicie PS2 eheheheh bo to technicznie nie mozliwe.Pewnikiem zbluzgacie mnei ładnie. czkam na komentarze.

nimal 02.12.2003 19:41

nie wiem jak tam psx, ale na pewno nie da zmienic dlugosci swiatla w naedach komuterowych (zreszta z zadnych - albo to fake, albo te psx maja juz odpowiedni laser i tylko uklad sterujacy sie rozni) - a taka jest wlasnie roznica miedzy dvd a cd
krotko mowiac - nie da sie

makaron 04.12.2003 17:58

Cytat:

Napisany przez nimal
nie wiem jak tam psx, ale na pewno nie da zmienic dlugosci swiatla w naedach komuterowych (zreszta z zadnych - albo to fake, albo te psx maja juz odpowiedni laser i tylko uklad sterujacy sie rozni) - a taka jest wlasnie roznica miedzy dvd a cd
krotko mowiac - nie da sie

Zgadza się zapomniałem dopisac (sic --moja wina) że laser musi być przystosowany do takeigo przekrętu to samo mówił mój kolo.dobre sprostowanie ale żebyś zobaczył jak to śmiga (znaczy normalnie ale jak wyglada ze odpalasz DVD heheheh )

zorg 04.12.2003 18:01

Najlepiej jak ja przekrecisz na DVD+RW bedzie superszczor

nimal 04.12.2003 18:13

i jeszcze zeby nagrywala na plytach dwuwarstwowych, ktore w sprzedazy beda dopiero w 2 poowie przyszlego roku - 8,5 GB - marzenie :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20.