![]() |
Podkrecanie podkreconej cdr
Witam
Jakis czas temu podkrecilem LG GCE-8320B na LG GCE-8400B i teraz sie zastanawiam czy moge LG GCE-8400B podkrecic na LG GCC-4480B lub LG GCE-8481B lub LG GCE-8480B. |
starczy tego podkrecania bo jeszcze ci ten piec wybuchnie
max to 8400b z biosem 1.12 lub 8402, 8402 ale to pierwsze zdecydowanie lepsze |
to niemozliwe, przeskok o dwa modele :)
|
Cytat:
Po pierwsze, GCC-4480 to combo - nagrywarka CD-R(W) i czytnik DVD - a taka sztuka chyba jeszcze nikomu się nie udała! ;) Choć pewnie wielu by chciało... Po drugie - niestety, GCE-8400 to max. Dalej się nie da. Polecam wgranie firmware w wersji 1.12, od nagrywarek robionych przez LG dla IBM. Udostępnia transfer w trybie UDMA33 oraz obsługę Mount Rainier. Firmware od modeli 8401 i 8402 też da się wgrać - próbowałem - ale coś było nie tak - niestety, nie pamiętam już dokładnie, co (warto zapisywać wyniki eksperymentów!) - w każdym razie wróciłem do 1.12. |
Cytat:
|
nie wiem jak tam psx, ale na pewno nie da zmienic dlugosci swiatla w naedach komuterowych (zreszta z zadnych - albo to fake, albo te psx maja juz odpowiedni laser i tylko uklad sterujacy sie rozni) - a taka jest wlasnie roznica miedzy dvd a cd
krotko mowiac - nie da sie |
Cytat:
|
Najlepiej jak ja przekrecisz na DVD+RW bedzie superszczor
|
i jeszcze zeby nagrywala na plytach dwuwarstwowych, ktore w sprzedazy beda dopiero w 2 poowie przyszlego roku - 8,5 GB - marzenie :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20. |