![]() |
Liteon 401s@411s i wypalanie plyt DVD+/- RW
Mam śmieszny problem. Mój Liteon jako 401s jako 401s i 411s ma problemy z zapisem na plytkach DVD-RW i DVD+RW (firmowe TDK i Verbatimy). Nero (5.5; 6.xxx;) RecordNowDx wypala całą płytke, płytka bez problemu przechodzi po nagraniu test zapisu, a potem przy kopiowaniu na 1 lub 2 plikach jest błąd odczytu. Co jest grane?? Płytki DVD+/- R nagrywa bez problemu firmowe jak i no name. Firmware mam najnowszy do 411s z koncowka FS0F dla 411 i ES0G dla 401. Płytki CD-RW wypala bez problemu. I jeszcze jedna sprawa juz poruszana na forum - kasowanie plyt DVD RW mam jedna plyte TDK DVD-RW nero i recordnowdx nie rozpoznaja jej wogole i nie moge jej skasowac a KProbe ją rozpoznaje prawidłowo, kasowalem ja juz roznymi programami praktycznie wszystko co w sieci znalazlem i dalej nic. Co sie dzieje moze ktos zna odpowiedz??
|
Nagrywarka pojechala do serwisu, zobaczymy co dalej bedzie z tym syfem.
Arek |
mam podobny problem, jednak dotyczy on płyty RW dodawanej do wersji box 401ki. mianowicie napęd nawet go nie widzi. niestety nie miałem jeszcze możliwości sprawdzenia tego na innej płycie DVD+RW, ale wkleję to, co mi k-probe w zakładce disk info zwrócił:
Disc Type = DVD+RW << Read Disc Information >> Erasable = True Status of Last Session/Border = Empty Session/Border Disc Status = Empty Disc Number of First Track/RZone on Disc = 1 Number of Sessions/Borders(LSB) = 1 First Track/RZone Number in Last Session/Border(LSB) = 1 Last Track/RZone Number in Last Session/Border(LSB) = 1 Disc Identification Valid(DID_V) = False Disc Bar Code Valid(DBC_V) = False Unrestricted Use Disc(DRU) = True Disc Type = CD-DA or CD-ROM Disc Disc Identification = 00000000h Lead-in Start Time of Last Session = 00:00:00(00:00:00h) Last Possible Start Time for Startof Lead-out = 00:00:00(00:00:00h) Disc Bar Code = 0000000000000000h Number of OPC Table Entries = 49 reszty nie wklejałem, bo nie wydaje mi się to potrzebne no i dużo tam tego. może jakaś mądra głowa będzie w stanie rozszyfrować zagadkę niemożliwości wypalenia tego krążka? jak tylko sprawdzę to na innym cdku, to dam znać. płytki cd-rw wypalałem normalnie. |
eeee
wyslalem to gowno do serwisu i po 2 tygodniach przyslali mi nowa sztuke, zmiesiącem produkcji September 2003 Made in China (tamten byl z taiwanu), jak na razie chodzi bez problemu zapisuje i kasuje DVD+-RW jak mazenie bez błędów, kasuje tez dobrze,nawet te zepsute DVDRW kasuje poprawnie i je rozpoznaje.tylko mialem troche klopotow z przerobieniem go na 411. po wgraniu EPROMU I FIRMWARU, mrugal diodka na pomaranczowo, ale poradzilem sobie. na razie jest ok. w razie problemow polecam oddac naped do serwisu i niech wymieniaja jak bubla sprzedali.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34. |