![]() |
Cytat:
|
sprawdzimy :-)
Pozdrawiam |
Cytat:
|
O jakie napisy Ci chodzi ? Bo ja jakos tam nie znalzlem opcji zmiany napisow? A moze mam stara wersje tego programu ?
|
A czy ktoś z was używał do robienia memu TMPGEnc DVD Author> Posiada on gotowa szablony, wystarczy je wybrać pozmieniać grafiki i napisy na swoje i gotowe. W podglądzie scen mamy ruchome fragmenty filmów, ładnie to wygląda.Narazie jeszcze nie rozgryzłem jak dołożyć dźwięk do meni, i film startuje mi jako pierwszy przed menu, czy jest sposób aby odwrócić kolejność startu płyty ?
|
Może winowajcą jest ac3machine? Coś mi się kołacze po głowie, że ktoś (CobraVerde ?) pisał na tym forum, że któryś z programów generujących AC3 sprawia jakieś kłopoty. Spróbuj poszukać w archiwum.
|
Cytat:
Witam!!! Donvit dzieki serdeczne za lekarstwo oczywiscie pomoglo na moje dolegliwosci......jak wize nieporadziles sobie jeszcze z problemem jak bede mial chwilke czasu przetestuje problem i sprobuje dac ci pelna odpowiedz na twoj problem......apropos gg nie mam ale miec to nie problem...jak sie zaloguje podam numer...... |
Cytat:
|
W jakim formacie była ta muzyczka? Pisząc odpowiedź wrzuciłem jakieś BMP i ac3 (DD2.0) i w podglądzie miałem muzyczkę (DVD Maestro 2.9)
|
Najprostsze rzeczy czasem najtrudniej zrobić. Wiedziałem o tym, ale w podglądzie całego projektu nie dzwięczała muzyczka, którą zaimportowałem a myślałem, że powinna. Więc nie wiedziałem co jest grane. Ale jak się okazało gra ona po skompilowaniu i po wypaleniu. Stąd moje pytanie. Nie wiem szczerze mówiąc czemu nie słychać jej w podglądzie całego projektu (?)
|
W DVD Maestro jest to w miarę proste. Wszystkie niezbędne elementy musisz wcześniej zaimportowane. W okienku tworzenia menu w dolnej części masz 4 zakładki. Klikasz na Playback Control. Przeciągasz strumień video na Still Image/Video Stream, audio na Audio Stream a maskę guzików na Subpicture. Obok masz do wyboru: Still Frame, Loop, Timeout. Poeksperymentuj z tymi opcjami i uzyskasz to o co Ci chodzi :) To jest naprawdę proste :)
|
Tak sobie pomyślałem, że podrążę temat dalej i zapytam. A pytanie to kieruję do wszystkich, którzy mają styczność głównie z DVD Maestro lub DVD Menu Studio. Chodzi mi mianowicie o to jak osadzić dzwięk audio w menu DVD. Zapoznałem się z dostępnymi w sieci mateirałami, szczególnie z tutorialem pana "Palacza" i (co sam potwierdza) dotyczy on tylko i wyłącznie tworzenia tzw. menu statycznego. Niestety nie znalzłem nic o dynamicznych, a menu DVD z zaimplementowanym dżwiękiem do takich się właśnie zalicza. Oryginalny HELP w DVD Maestro ogranicza się do badzo podstawowych informacji, w zasadzie wyjaśnia tylko różnicę pomiędzy nimi. Proszę o wszelkie sugestie. W razie czego jestem zawsze po 18.00 pod GG (2065402).
Pozdro. |
Dziwne nie są złe :) Źle sformułowane i powtarzające się (np jak bumerang co parę dni wraca kwestia podglądu w DVDMaestro) moim zdaniem powinny być tępione.
|
Cytat:
Wooow co za integracja tak trzymac panowie.......to naprawde cieszy choc czasami przyda sie ostra naukowa teza.....abu unikac dziwnych pytan na ty frum....... pozdrawiam serdecznie |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:20. |