Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Muzyka spokojna/relaksacyjna/chillout (https://forum.cdrinfo.pl/f5/muzyka-spokojna-relaksacyjna-chillout-28054/)

merowing 28.11.2003 02:42

Cytat:

Napisany przez zuk4u
Szukam muzyki spokojnej/relaksacyjnej/chillout...

Jezeli znacie nazwy zespolow to podajcie (nazwy albumow/strone internetowa danej grupy jesli mozecie to tez).

Polecam kompilacje Chillout Moods [8cd + bonus] lub dwudyskową składankę o tej samej nazwie - po prostu miodzio.
Jeżeli stwierdzisz, że to jest to czego szukasz to zainteresuj się też serią Freezone (o ile się nie mylę pojawiło się do tej pory 7 albumów 2dyskowych) - niesamowita muza, pełna egzotyka i wykręcone dźwięki, które ukoją nawet najbardziej skołatane nerwy.

Jeżeli korzystasz z emule lub edonkeya zajżyj tutaj --> http://forum.sharereactor.com/viewtopic.php?t=134672
Może znajdziesz tam coś co wyda ci się interesujące ;).

DreamCrusher 27.11.2003 16:27

Ok, Zaraz oblookam to co mi doradziliscie.

Dzieki wam wszystkim za odpowiedzi!

Krzycho83 26.11.2003 22:45

Ja posiadam np. takie skladanki:

Chilled Out Euphoria
Chillout Session
Kontor Sunset Chill
Blank & Jones - Relax - Limited Edition 2003 (polecam :) )

andrzejj9 26.11.2003 18:01

No, adres strony Gregoriana podalem dobry. Jakbys nie mogl wejsc, albo cos, to wydali w sumie cztery albumy, z czego jeden niecaly miesiac temu. Do tego jeszcze trzy plyty DVD.

Natomiast jesli chodzi o inne zespoly, to samego tzw. Chilloutu nie bede Ci podawal, bo pelno jest tego w roznych sklepach i zwykle kosztuje grosze. Ostatnio byla seria (mozna ja jeszcze nawet dostac w MediaMarkcie) o takim wlasnie tytule i skladaly sie na nia miedzy innymi plyty: Moods, Dreams, Reflections, Meditations i jeszcze trzy inne. Jedna plyta kosztowala od 7 do 9 zlotych, a byly naprawde przyjemne.

A z innych rzeczy. Jesli podoba Ci sie Gregorian (tak, jak mi), to moze zainteresuje Cie cos z innych rzeczy, ktore rowniez lubie. Na poczatek polecalbym Enya'e oraz Enigme. Ta ostatnio wydala niedawno nowa plyte, ale raczej zacznij od starszych (byly jeszcze cztery), wedlug mnie o wiele latwiej jest sie wtedy wsluchac w ten rodzaj muzyki. Enya wydala duzo plyt i wszystkie trzymaja mniej wiecej ten sam poziom, kazda moge polecic.

A innych wykonawcow warta jeszcze uwagi jest wedlug mnie Sarah Brightman, a zwlaszcza jej ostatni album - Harem, ktory osobiscie uwazam za najlepsza plyte, jaka kiedykolwiek w zyciu sluchalem. Do tego jest jeszcze bardzo ladnie wydany, jesli interesuje Cie oryginal.

Slyszalem jeszcze pojedyncze piosenki Loreny McKennit, Maire Brennan, Kitaro (tez dosyc ciekawy rodzaj muzyki) i tymi wykonawcami rowniez mozesz sie zainteresowac. Sporo tego typu muzyki jest rowniez na skladankach pt Mystera. Nie wychodza one niestety oryginalne w Polsce, ale mozna je kupic w Niemczech. Do tej pory wyszlo 9 albumow (przynajmniej ja o tylu slyszalem, ale mozliwe, ze juz sa nastepne) i sa to naprawde przyjemne skladanki roznych spokojnych utworych, miedzy innymi wykonawcow, ktorych podalem wyzej, choc rowniez wielu innych, ktorych poznalem wlasnie dzieki tym plytom.

Aha, no i nie wspomnialem jeszcze o Erze. Wydala trzy plyty, z czego ostatnia (wyszla juz z pol roku temu) jest naprawde udana. Zwlaszcza jedna piosenka, pt. If you shout, naprawde mi sie podoba. Sciagnij sobie z netu, jesli mozesz, to zobaczysz, jaki to mniej wiecej rodzaj muzyki.

I to chyba wszystko, co mi teraz przychodzi do glowy. Jak jeszcze sobie cos przypomne to dopisze :)

DreamCrusher 26.11.2003 17:52

@Alinoe & rcobex: dzieki za info
@andrzejj9: czekam z niecierpliwoscia ;) , a strona http://www.gregorian.de/ dziala swietnie - dzieki za link

andrzejj9 26.11.2003 06:43

Cytat:

Napisany przez zuk4u
Witam!

Jezeli znacie nazwy zespolow to podajcie (nazwy albumow/strone internetowa danej grupy jesli mozecie to tez).

I jeszcze jedno - jesli znacie strone www zespolu Gregorians, to podajcie
(chcialbym wiedziec jakie albumy wydali i z jakimi utworami).

Wieczorem podam Ci cos wiecej, bo lubie taka muzyke i znam tego sporo, a co do adresu strony Gregoriana, to nie pamietam, ale moze cos takiego, jak: www.gregorian.de ??? Ale to tez sprawdze pozniej, teraz trzeba wychodzic na uczelnie :)

rcobex 26.11.2003 00:09

Cytat:

Napisany przez zuk4u
Witam!

cos z Chillout:
"Future Sound of London", "Orb", "Metamorph", "Orbital", "Soundsource", "Tricky".

Alinoe 25.11.2003 19:29

Cytat:

Napisany przez zuk4u
Witam!

ambienty, np. briana eno "the pearl" czy cykl "ambient" - choć to juz dla sympatyków gatunku, z innych np. petera namlooka i jego projekt "silence" lub albumy nagrane z gier jenssenem, poza tym david sylvian i cała masa innych...

pozdro, Marcin

DreamCrusher 25.11.2003 17:54

Muzyka spokojna/relaksacyjna/chillout

Witam!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:48.