![]() |
[PILNE!] GigaByte Radeon 9000 ... opłaca się? ;-)
Witam serdecznie ;-)
Słuchajcie, mój wiekowy juz GF2 64MB chce iść na zasłużoną emeryture ... A ja wreszcie chciałbym zmienić karte graficzną. Trafia mi się GigaByte Radeon 9000 (nie PRO!) Maya za około 160zł z gwarancja do konca stycznia, sprawdzone zrodlo wiec gwarancja to taki bonus ;) Ponieważ nie gram nie wiadomo ile i wybieram perełki wśród gier to mam nie lada problem. (SplinterCell, Rayman 3, GTA VC, UT2003, MaxPayne2 czy NFS: Underground itd.) Nie jestem zwolennikiem ATI, wole nVidie - jednak karta na mnie czeka i nie wiem co robić, zapewne zauwaze zmiane ... ale jedno podstawowe pytanie, warto brac Radeona 9000 za takie pieniadze? (na Allegro za okolo 250-320zł) Na GF4ti czy Radeona 9800 mnie nie stac i tak naprawde nie potrzebuje tak mocnej karty. Chcociaz jakby mi ktos zasponsorowal to nie pogardze - hehehehehe :P Cudownej karty nie potrzebuje naprawde. Potrzebuje cos takiego zeby przy tych nowszysch grach w 800x600 i dobrych (no moze troche lepszych) detalach smigaly mi najnowsze pozycje z rynku gier. I nie mówie tu o DOOM3 :D Tylko taka tania i przyzwoita karta, ktora potrafi uniesc srednio np. NFS:U, MaxPayne2 czy UT2004 ... i tez nie w najwyzszych i rewelacyjnych detalach Po prostu - aby dało się grać dobrze (nie jestem maniakiem) ;) P.S. Kolejna zmiana karty czeka mnie gdzies w wakacje, tak wiec z "Mayą" to bedzie krótka znajomosc (zeby nie napisac przelotna - rotfl!) ... BTW: Juz mam kupca na mojego GF2 - znajomy chce kupic za 60-70zł tą karte tak więc liczac spokojnie to ATI bedzie mnie kosztowało jakies 100zł. Jest to jednak 100zł których nie chce wyrzucić w błoto. To w stosunku cena / jakosc / wydajnosc brac czy nie? Może ktoś ma ta karte i moglby sie wypowiedziec? Moze ktos zarzuci screeny z gier z tej karty? :) Będę baaardzo wdzieczny za pomoc :> |
Nie gramy, nie gramy.....a jednak troche fajnych tytułów wymieniłeś ;). Za te pieniądze się opłaca, nawet bardzo. Jednak nie oczekuj przy full detalach sporej wydajności, taka gra jak np. "Splinter Cell" swoje wymaga. Biorąc pod uwagę cenę i przesiadkę z GF2 zapewne odczujesz różnicę wydajności. Zresztą sam zauważyłeś ceny jakie są na Allegro więc poniekąd sam sobie odpowiedziałeś czy się opłaca.
|
Za ta kase bierz. Jezeli sie nie spodoba mozesz zawsze sprzedac z zyskiem!
|
Cytat:
|
Cytat:
Spokojnie, ja w Splinter Cella gralem na pelnych detalach i w rozdzielczosci 1024*768 wlasnie na GeForce II GTS Pro (64MB) i chodzila bardzo dobrze :) |
GF II GTS Pro to swietna karta i przesiadka na nowsza przyniesie maly zysk (nie mowie o punktach w benchmarkach tylko o faktycznych osiagach w grach)
ale juz GF II MX to padaka i nalezy ja jak najszybciej wymienic jezeli wszystko smiga to sens wymizny jest watpliwy z drugiej strony za taka cene mozna brac - jak pisali koledzy - zawsze dasz rade to sprzedac z zyskiem |
OK!
Mimio wszystko prosze jeszcze o dalsze wypowiedzi użytkowników ;) |
Cytat:
A na swoja karte nie narzekam. Nie bylo gry, ktora by mi nie poszla, a wszystkie standardowo uruchamiam na poczatku w 1024*768 i maksymalnych detalach. Zreszta ostatnio juz nie gram praktycznie w gry, wiec ten aspekt mniej mnie interesuje. Jezeli bede inwestowal w komputer, czego juz dawno nie robilem (jednak ostatnia inwestycja w nowa plytke (Gigabyte 7VRXP), procesor AMD ATHLON 2000+XP, 256MB DDR 333 i obudowe starczy na dluzej niz wtedy oczekiwalem), to raczej dokupie sobie 256, albo 512MB ramu, a karta graficzna jeszcze mi troche posluzy :) |
Cytat:
|
bierz z miejsca.
hehe odpal Nfs underground, Colina3, Call of Duty, max`a payne 2 tez(ale on dosyc ladnie chodzi) |
max jest na genialnym engine...
reszta na takim sobie - a colin na tragicznym :) ja za te cene bym wzial... bo karta z wyzszej polki kosztuje juz kolo 350 zeta |
Cytat:
Racja Sid, Colin 3 nawet na dosyć mocnych grafikach się lubi przyciąć. Coś chłopcy chyba przesadzili z enginem...... |
Dobra, dzieki za pomoc :-)
Jednak biore tego Radka ... na pewno bedzie lepszy niz ten GF2MX! P.S. Jak ktoś jeszcze chce cos ciekawego dopisac to chetnie poczytam ;) |
Radka bierz, sam tak pisalem
co GF2 GTS Pro - NFS Undergroun lata :) Max 2 lata :) Colin jest tak tragicznie napisany ze poza najwoszymi kartami (i to z najwyzszej polki) ledwo chodzi :( caly cymes zeby kupowac karte firmowa, z dobrymi pamieciami - i wtedy lata :) |
To wtakim razie z firmowego GigaByte powinienem sie cieszyc ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:32. |