![]() |
Ratowanie LG GCE-8520B
Mam pewien problem. Otóż mam nagrywarkę LG GCE-8520B ostatnio zaczeła świrować i postanowiłem zmienić jej Biosa na 1.04 ale była przerwa w dostawie prądu i Upade sie nie powiódł :(
Mam takie oto pytanie jak programem Mtkflash wgrać biosa do nagrywarki? Mam ten program i plik *.Hex z biosem ale teraz nie wiem co robić. Prosze o Pomoc. Aha skąd mogę ściągnąć Bios 1.00? |
Biedaczysko! Poszukaj na forum i w artykułach. Jeśli nie chce ci się, to przyjedź do Wrocławia, a ja za symboliczną opłatą ten firmware ci nagram. Podpowiem ci tylko, że firmware możesz wgrać używając mtkflasha (goły dos lub windows) wymuszając zapodawanie do napędu "na siłę", czyli podajesz programowi, gdzie jest ta nagrywara. 1 to primary master, 2 to prim. slave i tak dalej. Powodzenia.
PS. Pozostałbym jednak przy biosie 1.04. Ja na wszelki wypadek ściagam biosy z www.rpc1.org , bo jeszcze się na nich nie naciąłem. Download z cdrinfo.pl jakoś mnie nie lubi, bo ile razy próbowałem, miałem straszne krzaki. Black magic? |
Cytat:
bez obrazy dla nikogo :peace: |
Cytat:
Cytat:
Doceń, że to jest początkujący użytkownik forum! Jeżeli Vicktor będziesz miał problemy to zapodaj do mnie na gg lug tlen. |
nie możecie mu zapodać pełnej przykładowej ścieżki?
W sumie to nie jest aż taki problem, ale zawsze to lepiej :) Ja mtk flashem tylko ściągałem bios z podanej mi wcześniej komendy i wszystko poszło. A biosa ładowałem z pliczku pod windą. |
Nie robię sobie jaj
Cytat:
To nie jest moja zła wola, że nie opisałem dokładnie i nie podałem linków. Poprostu zwykły modem bije na głowę to nasze neo (niestety władze uczelni uznały, że doktorantom więcej nie potrzeba, a te "darmozjady studenty" mają światłowód na wittigowie, ja mieszkam obok uczelni i byłoby taniej nas poprostu podłączyć radiowo). Inna sprawa, że gościu nastawił się na zapytanie i oczekiwanie na gotowca. O naprawianiu nagrywarek było wałkowane już wiele razy. Osobiście wkurza mnie okropnie, kiedy ktoś pyta zanim cokolwiek spróbuje poszukać. BTW. Przydałby się post w przyklejone o wgrywaniu biosu po nieudanym upgrade'owaniu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:19. |