Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   BlindWrite (https://forum.cdrinfo.pl/f11/blindwrite-28148/)

wolf 27.11.2003 20:54

BlindWrite

mam takie pytanie odnośnie programu BlindWrite, zainstalowałęm wersję 5 i w porównaniu z wersją 4.5 jest ona trochę uboga i mam pytanie jakie są róznicę miedzy tymi wersjami ? gdzie o tym można poczytać o tej wersji ? bo zauważyłem ze nawet nie mam możliwość wyboru profilu cały czas jest "automatyczny" i właśnie mnie to trochę dziwi (ClonyXXL zawsze twierdzi ze BW jest nie zainstalowany)

WalKuch 27.11.2003 23:27

Cytat:

Napisany przez wolf
mam takie pytanie odnośnie programu BlindWrite, zainstalowałęm wersję 5 i w porównaniu z wersją 4.5 jest ona trochę uboga i mam pytanie jakie są róznicę miedzy tymi wersjami ? cały czas jest "automatyczny" ClonyXXL zawsze twierdzi ze BW

BW5 to w pełni zautomatyzowany kloner płyt zabezpieczonych różnymi programami antypirackimi.Na początek robi obraz płyty i zapisuje go na dysku twardym,a następnie robi tzw.Topology,jest to opcja poprawienia jej BWA.To co dawniej było robione osobnymi programami tzn.extrakcja i poprawianie,ewentualnie trzeba było ściągać z sieci gotowy plik BWA i zamieniać to teraz robi nowa wersja bez naszej ingerencji.A na koniec nagrywa skorygowany obraz płyty na CD.Co do ClonyXXL to za bardzo bym mu nie dowierzał,że dane podawane przez niego są prawdziwe.Lepsza metoda to sprawdzanie na stronach z listingami zabezpieczeń i dopiero według tego ustawianie programów kopiujacych.Pewne.

wolf 28.11.2003 23:45

A dzięki za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie czy tak spreparowaną płytę da się nagrać ponownie ? czy jest ona kopiowana razem z zbezpieczeniem ?

Maciej 29.11.2003 11:36

jeśli kopia będzię skopiowana dobrze to będzię kopią 1:1 ,i będzie cały czas z zabezpieczeniem.

wolf 29.11.2003 17:18

odp

Dzisiaj dla chciałem skopiować płytkę zabezpieczoną przez SecuROM 4.2
( Half- Life ) po odczycie płyty wyskoczył komunikat że " nie udało się odczytać struktury płyty" nie wiem co to oznacza ale jak chcę kliknąć na log to nie pokazuje się nic ! jest tak z każdą płytką ! nawet nie zabezpieczoną
(obraz jest utworzony ) co to oznacza ? czy obraz jest prawidłowy ?

WalKuch 30.11.2003 21:02

Cytat:

Napisany przez wolf
tak spreparowaną płytę da się nagrać ponownie ? czy jest ona kopiowana razem z zbezpieczeniem ?

Tak,można ponownie kopiować.
Zabezpieczenia są skopiowane.

WalKuch 30.11.2003 21:10

Cytat:

Napisany przez wolf
"nie udało się odczytać struktury płyty" ! jest tak z każdą płytką ! nawet nie zabezpieczoną

Nie piszesz jakiego programu używałeś,ale z tego co się orientuję to przy odczytywaniu struktury płyty czyli np.BWA trzeba ustawiać jak najmniejszą prędkość odczytywania.Kiedy struktura płyty jest odczytana to jeśli ma skoki to można je skorygować używając osobnych programów do korekcji,albo można znależć w sieci gotowe pliki BWA (już skorygowane) i zamienić.

wolf 30.11.2003 21:43

odp

Cały czas mowa oczywiście o BlindWrite 5 własnie odnośnie prędkości nie można tam dokłanie ustalić jej nie ma tam takiej opcji, kurcze ten program jest dziwny

Voytek 03.12.2003 10:11

A propo Blindka - to jak jest z nowym serialem do niego, faktycznie zly serial cos psuje w systemie itd. Byla mowa (jak sie ukazala informacja o wyjsciu nowej wersji na cdrinfo.pl) ze cos tam jest nie tak
Prawda to czy nadal jestem w ciemnogrodzie :)

Maciej 03.12.2003 14:55

Cytat:

Napisany przez wolf
Cały czas mowa oczywiście o BlindWrite 5 własnie odnośnie prędkości nie można tam dokłanie ustalić jej nie ma tam takiej opcji, kurcze ten program jest dziwny

Użyj BlindWrite5 Tweaker ...:))

Maciej 03.12.2003 15:01

Cytat:

Napisany przez Voytek
A propo Blindka - to jak jest z nowym serialem do niego, faktycznie zly serial cos psuje w systemie itd. Byla mowa (jak sie ukazala informacja o wyjsciu nowej wersji na cdrinfo.pl) ze cos tam jest nie tak
Prawda to czy nadal jestem w ciemnogrodzie :)

Od dłuższego czasu używam BlindWrite5 ,bo uważam że narazie najlepiej sobie radzi z zabezpieczonymi płytkami.Seriala mam pierwszego lepszego i jeszcze żadnych psotów w systemie nie zauważyłem ...;)

child_91 03.12.2003 22:33

Jest już spolszczenie do tego programu ??

Franc 04.12.2003 13:44

Wersja 5.0.2 ma już p[olskie menu

child_91 04.12.2003 17:24

Jakie zabezpieczenia omija ten program ??

wolf 04.12.2003 19:55

odp

Cytat:

Napisany przez Maciej
Od dłuższego czasu używam BlindWrite5 ,bo uważam że narazie najlepiej sobie radzi z zabezpieczonymi płytkami.Seriala mam pierwszego lepszego i jeszcze żadnych psotów w systemie nie zauważyłem ...;)

Serial ? w BlindWrite 5 ? ja tam tylko widziałem miejsce na wprowadzenie pliku licencji a nie nr seryjnego

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:36.