Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Spalilo Nagrywarki ?!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/spalilo-nagrywarki-28193/)

Kuba001 28.11.2003 20:20

Spalilo Nagrywarki ?!!!!

Hallo !!
Przedchwila instalowalem bios GCE-8523B104
mam 2 nagrywaki do kazdej po koleji.
Po uruchomieniu ponownei komputera :
1Nagrywarka : nie chodzi nei ma napiecia , niw pali sie dioda nei chce otwierac szuflady i robi zamieszanie przy uruchumieniu komputera jak jest podlączona nie chce sie system odpalic !!

2Nagrywarka : Napiecie chodzi ale jej nei wykrywa co mam robic Helpa !!!

Prosze o szybka odpowieź...

Kuba001 28.11.2003 20:37

Dobra ta 2 Nagrywarka jest OK ale co z 1 !!

Nie ma w środku żadnego bezpiecznika itp ? :(
Coś może pomuc ? :(

CIAPEK 29.11.2003 06:16

przywrócić stary bios mtk flashem "na siłe". Czyli instalacja nie skończyła się powodzeniem? Albo coś innego się s******yło.
Spróbuj przywrócić ją do życia...
Na forum było takich tematów teź dużo, może stare tematy Ci pomogą? :)
Pozdro

Kuba001 29.11.2003 09:14

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
przywrócić stary bios mtk flashem "na siłe". Czyli instalacja nie skończyła się powodzeniem? Albo coś innego się s******yło.
Spróbuj przywrócić ją do życia...
Na forum było takich tematów teź dużo, może stare tematy Ci pomogą? :)
Pozdro

Ale ona nawet sie nie otwiera jakby cos sie spalilo tz. lampki sie nei pala sie nie otwiera itp ...
to coś da ten mtk flesh ? jak podłacze pod tasiemke to mi bardzo ciezko sie laduje system , bardzo ciezko .!

CIAPEK 29.11.2003 10:04

Cytat:

Napisany przez Kuba001
Ale ona nawet sie nie otwiera jakby cos sie spalilo tz. lampki sie nei pala sie nie otwiera itp ...
to coś da ten mtk flesh ? jak podłacze pod tasiemke to mi bardzo ciezko sie laduje system , bardzo ciezko .!

w poprtzednim poście miałem na myśli spiep...ło i tak było napisane tylko jakiś moderator uczulony na gorzkie słówka, które nie są nawet przekleństwami zastosował cenzure. :blee: , lol; mozna sie pomylic bo ciezko sie rzeczywiscie domyslic tego slowa ktorego sie w sumie niecenzuruje. :) pfffff

Tak się ratuje nagrywarki po flashowaniu, ktore nie wyszlo. Nie szkodzi, ze system sie dlugo laduje mtk flash jest pod Dosa i dlatego moze tak wiele ździałać oraz nic mu nie powinno zaburzyć pracy poza zaburzeniem dostawy prądu :)
Miałeś napisać czy flashowanie skończyło się powodzeniem tzn. czy sama operacja się powiodła i była zrobiona do końca, a te "jajca" zaczęły dziać się same skąd nikąd.

Kuba001 29.11.2003 22:31

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
w poprtzednim poście miałem na myśli spiep...ło i tak było napisane tylko jakiś moderator uczulony na gorzkie słówka, które nie są nawet przekleństwami zastosował cenzure. :blee: , lol; mozna sie pomylic bo ciezko sie rzeczywiscie domyslic tego slowa ktorego sie w sumie niecenzuruje. :) pfffff

Tak się ratuje nagrywarki po flashowaniu, ktore nie wyszlo. Nie szkodzi, ze system sie dlugo laduje mtk flash jest pod Dosa i dlatego moze tak wiele ździałać oraz nic mu nie powinno zaburzyć pracy poza zaburzeniem dostawy prądu :)
Miałeś napisać czy flashowanie skończyło się powodzeniem tzn. czy sama operacja się powiodła i była zrobiona do końca, a te "jajca" zaczęły dziać się same skąd nikąd.

Nie bawiłem sie tym , poszedlem do sklepu i bez problemow mi na nowy wymienili od ręki :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:11.