Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Nietypowy problem - POMOCY! (https://forum.cdrinfo.pl/f11/nietypowy-problem-pomocy-28204/)

mirobanan1 11.12.2003 21:39

co do pierwszego problemu to radził bym ci wejść na www.pcworld.pl
i tam na pewno znajdziesz taki program bo sam kiedys takiego szukałem.

A jesli chodzi o drugi problem to doracałbbym program Seciurtu Suite 3 lub 4
albo bardzo dobry program do szyfrowania Top Secret 2003!
Oba programy są do pobrania na www.pcworld.pl oczywiście w wersji trial.
ale jak podasz kod rejestracyjny do będziesz mogł ię cieszyć obydwoma programami jak długo chcesz. Jak chcesz kod to ci wyślę - mój e-mail: mirobanan1@o2.pl albo poszukaj np. w kazza

-Sid-The-Rat=> 29.11.2003 21:20

nie wiem kto ci wmowil ze pgp jest slabe... ma silny (jawny i sprawdzony) algorytm i pare 'sil' szyfrowania ktore mozesz sobie wybrac
czegos tym zabezpieczonego nikt nie probowalby odszyfrowywac - to zajecie na stulecia
jesli czegos temu brakuje to wodotryskow - w tym moga byc takie ktore tobie sa z jakiegos powodu potrzebne - ale na 100% nie sily kryptograficznej!

do zastosowan pol profesjonalnych polecam zwyklego winrara3+ - do tej pory nie ma lamacza hasel innego niz brute force - dasz haslo all printable na 30 znakach i sprawa jest zalatwiona - a jak zrobisz to 3 razy to kazdy da sobie spokoj
szyfrowanie w winoncd jest niezle - DES, choc program darmowy nie jest - no i sila jednak do pgp nie ma co sie porownywac

ja uzywalem nawet do bardzo waznych danych winrara
mam tez napisany wlasny szyfrator rsa 128bit - ale poza algorytmem niczego w nim nie ma - nie odpala sie pod windowsami tylko pod dosem i tak dalej - raczej zerwoy z niego pozytek - sam juz nie pamietam jak on dziala

Banana Coctail 29.11.2003 19:28

Dowciapny jesteś kolejno:
1 pliki na płycie zabezpieczysz WINonCD
2 VPN Secuirty Client czy jakoś tak

sebo5 29.11.2003 13:48

No to widze ze masz naprawde duzo do powiedzenia na tym forum.. A jak nie uzywasz glowy to po co wogole czytasz posty?? Jesli nie masz zamiaru wypowiadac sie i komus pomagac to najlepiej wylacz kompa!

Banana Coctail 29.11.2003 10:16

No comment

sebo5 29.11.2003 02:43

Nietypowy problem - POMOCY!

Witam!

Zastanawiam się czy są jakieś programy (pewnie są) do zabezpieczania płyt CD? Chodzi mi o to, że np. wypalam sobie płytkę z danymi i chciałbym ją tak zabezpieczyć żeby nie dało się jej przeglądać bez podania hasla..

Są takie programy do zabezpieczania? Najlepiej darmowe

A druga rzecz to chciałbym "kupić" program do szyfrowania danych.. Jakiś dobry.. Co możecie polecic??
Ale nic takiego jak PGP 8.0.2 bo chciałbym coś bardziej zaawansowanego np. łącznie z szyfrowaniem systemu, coś co jest naprawde dobre bo w CHIP'ie czytałem to jeden miał "coś tam" to nie miał znowu "czegos tam" i na odwrot.. Zresztą po co komuś program do szyfrowania jesli da się skasować wirtualne dyski lub odinstalowac program i po bólu.. To ma być ochrona?? Tak ma własnie chyba "Top Secret Next Generation" (ale nie jestem pewny czy to ten). Napiszcie co jest dobre i gdzie to można "kupic".

Na prawdę to jest pilne. Nie mam stałego łącza więc proszę o konkrety..
Z góry dziekuje i pozdroodka wszystkim

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44.