Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Najlepsze płyty CDR (https://forum.cdrinfo.pl/f2/najlepsze-plyty-cdr-28213/)

cybermat16 29.11.2003 22:03

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
skoro wiesz to po co pytasz?
sprawa z plytami jest o tyle sliska ze tu jest duzo zmiennych - czytnik, nagrywarka i plyta - i zmiana choc jednego czynnika moze diametralnie zmienic wynik

datexy pala sie u mnie dobrze i czytaja na moich czytikach - ale kiedy palil je kolega na innym sprzecie to u mnie sie ledwo czytaly, tdk sppedx - jedna z lepszych plyt pali sie u mnie tragicznie - jestem wyjatkiem, odwrotnie - na dysanach (takich zwyklych) mam srednio avg=0.4-0.5 kiedy ludzie ponizej avg=1-2 nie moga zejsc - wszsytko zalezy

sam niestety musisz - tak jak ja i inni sprawdzic jakie plyty ci leza
nawet hity u mnie nie palily sie zle... nie ma liderow
[a jednak sa - fuij 48x, just cdr, pastel TY - a koncowka to plyty RW od plasmona i mb india...]

Pytam gdyż od niedawna jestem posiadaczem nagrywarki dokładnie to od tygodnia, (kupiłem nagrywarkę na poczontku miesiąca, i po pierwszej prubie odczytu płyty nagrywarka poszła do serwisu) i nagałem tylko na kilku nośnikach m.in datex, TDK, HIT (czerwone), Esperanza, i niestety na Eurodacie (prawde mówiąc nie można powidziec że na eurodcie da się coś nagrać, wyskakuje że płyta ma pojemność 1 MB) i chciałem się dowiedzieć jakie są najlepszy płyty do nagrywania, a jakich nalezy się wyszczegać. I się dowiedziałem

yahol 29.11.2003 21:44

Ostatnio wylacznie na Verbatim DataLife 48x.
Kupowane w cake box po 50 szt.
Ps: "zlote" Hity 48x palily sie znakomicie, "czerwone" 52x - to istny koszmar! 4 na 10 skopanych.

-Sid-The-Rat=> 29.11.2003 21:25

skoro wiesz to po co pytasz?
sprawa z plytami jest o tyle sliska ze tu jest duzo zmiennych - czytnik, nagrywarka i plyta - i zmiana choc jednego czynnika moze diametralnie zmienic wynik

datexy pala sie u mnie dobrze i czytaja na moich czytikach - ale kiedy palil je kolega na innym sprzecie to u mnie sie ledwo czytaly, tdk sppedx - jedna z lepszych plyt pali sie u mnie tragicznie - jestem wyjatkiem, odwrotnie - na dysanach (takich zwyklych) mam srednio avg=0.4-0.5 kiedy ludzie ponizej avg=1-2 nie moga zejsc - wszsytko zalezy

sam niestety musisz - tak jak ja i inni sprawdzic jakie plyty ci leza
nawet hity u mnie nie palily sie zle... nie ma liderow
[a jednak sa - fuij 48x, just cdr, pastel TY - a koncowka to plyty RW od plasmona i mb india...]

cybermat16 29.11.2003 21:20

Ja bym się nie zgodził że Datexy są najgorsze. Najgorsze są EURODATy, przy ich odczycie to się mój czytnik DVD dławi i zawiesza system, u liteonka to samo, o nagrywaniu na eurodacie lepiej nie mówić

Banana Coctail 29.11.2003 19:51

najgorsze płyty = no name i datexy i hity, choć nie zawsze

cybermat16 29.11.2003 18:08

Jasno niebieskie to one napewno NIE są !!!

paput2000 29.11.2003 17:25

Cytat:

Napisany przez cybermat16
A jaką mają nazwę ?
Bo w jakim sklepie bym nie zapytał to mówią że mają z płyt Verbatim tylko DataLife

DataLife chyba też są jasnoniebieski, Pastele na pewno.

pawelblu 29.11.2003 16:26

A jaki samochod jest najlepszy ?
Jaki komputer jest najlepszy ?
A jaka stacja radiowa jest najlepsza ?
A jaka muzyka jest najlepsza ?
Jakie danie jest najlepsze ?
Te pytania maja 1 wspolna ceche - TO SA GLUPIE PYTANIA, czego ani sobie ani wam nie zycze.

PS. A teraz zinterpretuj co autor mial na mysli.

:)

cybermat16 29.11.2003 14:25

Cytat:

Napisany przez paput2000
Nie - tych ciemno niebieskich już nie produkują, teraz są jasnoniebieskie.

A jaką mają nazwę ?
Bo w jakim sklepie bym nie zapytał to mówią że mają z płyt Verbatim tylko DataLife

tower 29.11.2003 14:12

Cytat:

Napisany przez paput2000
można znaleźć syf pod porządną marką bo akurat z powodu obniżenia kosztów wyprodukowali je w Prodiscu na Tajwanie.

co ty chces od prodisca ja na niego nie narzekam
oczywiscie wolalbym riteka czy ty ale lepszy rydz niz nic a szczególnie dobry rydz

dysany to glównie prodisc

paput2000 29.11.2003 14:05

Cytat:

Ale tych niebieski Verbatim chyba już nie produkują gdyż niegdzie nie mogę ich znaleź

Nie - tych ciemno niebieskich już nie produkują, teraz są jasnoniebieskie.

cybermat16 29.11.2003 13:46

Cytat:

Napisany przez Martin_TP
Verbatim (te niebieskie oczywiscie - Azo i Super Azo) i TDK. Dysan tez jest calkiem dobry.

Ale tych niebieski Verbatim chyba już nie produkują gdyż niegdzie nie mogę ich znaleź

paput2000 29.11.2003 13:40

Cytat:

O co ci chodzi ci z testami, zapytałem jakie są najgorsze płyty aby wiedzieć jakich płyt nie kupywać.
No i w końcu jakie sa najlepsze płyty ? (najważniejsz część pytania)

A o to chodzi Sprężynowi, abyś wykazał trochę inicjatywy i poczytał sobie testy w przypietym u góry temacie. Nie do końca można autorytatywnie odpowiedzieć na pytanie "jakie płyty są najgorsze, a jakie najlepsze" ponieważ tak naprawdę marka płyt wcele nie mówi o ich jakości, choć istnieją może dwie do których nie straciłem szacunku (to te pietro wyżej). Tak więc stwierdzenie "nie kupuj tych o egzotycznych nazwach" nie będzię prawdziwe ponieważ wśród nich można znaleźć perełki w postaci OEMów z porządnych wytwórni, tak samo jak można znaleźć syf pod porządną marką bo akurat z powodu obniżenia kosztów wyprodukowali je w Prodiscu na Tajwanie.
Więc czytaj te cholerne testy, a dowiesz się jakie płyty masz omijać z daleka w sytuacji kiedy to co pojawia się na rynku podlega zmianą jak w kalejdoskopie.

Martin_TP 29.11.2003 13:36

Verbatim (te niebieskie oczywiscie - Azo i Super Azo) i TDK. Dysan tez jest calkiem dobry.

cybermat16 29.11.2003 12:39

O co ci chodzi ci z testami, zapytałem jakie są najgorsze płyty aby wiedzieć jakich płyt nie kupywać.
No i w końcu jakie sa najlepsze płyty ? (najważniejsz część pytania)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:04.