![]() |
Cytat:
GiGa rec to dodatkowy bajer, nie trzeba koniecznie tego uzywac. Plex to pozatym sprzet z wysoka jakoscia zapisu, jest baardzo wytrzymaly (mozna naprawde bardzo duzo kopiowac) i bezawaryjny - a jakby co to wysylasz plexa kurierem na koszt firmy (do Alstoru), a oni odsylaja naprawiony kurierem. Zas jesli chodzi o wypalarke dvd, to od NEC'a lepszy jest Pioneer. |
Cytat:
zdaje sie ze masz racje co do kupma a nie co do tego co przecztales. Ja kupilem NEC 1300 A i czytalem ze super,niestety nie wszystko dobre o czym sie pisze,kup obojetnie co ale nie NEC 1300A,a z tego co wiem od kumpli to zrobisz dobry zakup Pozdrawiam Hoschi |
Wez nagrywarke DVD Nec 1300A - nagrywa w dwoch formatach, predkosc 4x, z jego "bebechow" korzysta TDK i jest tanszy od plextora.
Cos sie stalo z postami z dzisiaj rana - ktos sie forum bawil :) |
Do płytek audio proszę bardzo. Ale porządną Yamahę do płyt audio za 14000 tys zetów.
|
Cytat:
|
ja polecam LG 8525b. firmki tej uzywam juz od 6 lat i nigdy nie mialem z zadnym napedem problemow (zwlaszcza z nowa wypalarka!)
|
plex jest dobry, nawet bardzo dobry
mozesz go kupic jesli masz jakis drugi naped do odczytu, bo plex ma kiepska korekcje bledow ale do spawanie jest super jesli jednak chcesz wydac 600 na spaware i pewnie kolejne 160 na jakis dobry dvd do odczytu (chyba ze juz masz) to moze lepiej odrazu 780 na nagryware dwuframtowa liteona dvd? albo 580 na jednoformatowa i przekrecic ja +/- dvd cena plexa po prostu zabija - to swietny sprzet, ale stosunek jakosc/cena ma beznadziejny |
Plex słaba korekcja błędów, GIGArec niby działa ale nie działa, SECUrec całkiem niezły patent
Litek kopiuje niemal wszystie zabezpieczenia, cena/jakość, niezawodność |
Cytat:
|
Kasa to nie problem, ale chcialbym miec dobry sprzet i nie chcialbym sie bujac z reklamacjami. Jezeli mam dac 6 stowek to nie chcialbym sie rozczarowac. Prosze o wiecej argumentow za albo przeciw.
|
masz siano to wez plexa
jak chcesz zaoszczedzic i nie miec klopotow ze sprzetem to wez litka - za cena plexa masz trzy wiec nie masz sie czym martwic :D |
Jeśli cię stać na kupno Plextora Premium...to go kup :)
|
A ja polecam Ci LG GCE8525B(52x,32x,52x) ponieważ z tym Lite-On'em jest dużo problemów opisywanych na forum.
|
Plextory w stosunku cena-jakość są do bani. Ja polecam Liteona 52x32x52 tylko z odpowiednim biosem.
|
jaka nagrywarka ?
Witam
Mam mały dylemat jaka nagrywarę wybrać ? Ja zastanawiam się nad plextorem premium i zastanawiam się czy warto bo kaska niemała a opinnie są bardzo podzielone. Czy możecie cos podpowiedzieć !! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:03. |