![]() |
problemik z gierką
Heja,
instaluję właśnie gierkę pt."echelon"-drugorzędny produkt supermarketowy. w momencie uruchamiania wyskakuje mi ikonka z texcikiem: wystąpił problem z aplikacją game.exe, bla, bla bla...program zostanie zamknięty Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Nie wiem co to jest ta aplikacja game.exe. Co trzeba zrobić, żeby gierka zaczęła chodzić?? sorki za mało ambitny temacik na forum ;) dzięki za wszelaką pomoc |
może masz windowsa xp
a ta gra nie działa pod XP a moze jest jakiś patch do niej? ... |
wyglada na to ze masz uszkodzony ten plik :glaszcze:
oryginal czy kopia bezpieczenstwa? ;p |
LeWaP Ty mądry człowieku, wdzięczna ci jestem bardzo :) rzeczywiscie w opisie nie ma win xp, co za ślepota ze mnie... Co za g*** gra!!
yankee-->dzięki za odzew-->ta gierka to sam oryginał, ale widać kiepski. miłej andrzejkowej niedzieli dla wszystkich!! |
a probowalas odpalic gre w trybie kompatybilnosci np. z Win98 ?
|
Cytat:
Kompa...co?? ;) Nie za bardzo rozumiem co oznacza "odpalić gierkę w trybie kompatybilności np. z win98" Jeśli bardzo chcesz, możesz mi to wytłumaczyć, albo podać konkretne wskazówki do Twojej propozycji. Wdzięczna będę ci forever. |
Start -> Programy -> Akcesoria -> Kreator zgodnosci programów
|
dajesz Wlasciwosci pliku wykonywalnego - w tym przypadku to bedzie GAME.EXE
przechodzic do zakladki Zgodnosc, zaznaczasz opcje Uruchom ten program w trybie...... wybierasz np. Win98, Zastosuj, OK i mozesz sprobowac odpalic gierke PS. czasami taki myk niestety nie pomaga :glaszcze: |
Cytat:
Który to będzie ten plik wykonywalny...? |
Cytat:
Czego mam szukać jak pokazuje mi się lista różnych programów? |
wyraznie napisalem ze GAME.EXE :)
szukaj w katalogu z gra ;) |
Cytat:
a JA WYRAŹNIE WCZEŚNIEJ NAPISAŁAM, ŻE NIE MA ZA CHOLERKĘ POJĘCIA CO TO JEST TO game.exe :) tERAZ JUŻ PRAWIE ALLES KLAR!! DZIĘKI WAM ZA POMOC!! |
a ja wyraznie napisalem ze to plik :)
wejdz do katalogu gdzie jest zainstalowana gra, poszukaj tam pliku GAME.EXE i dzialaj |
Cytat:
NA RAZIE WSZYSTKO OK |
Jest spora szansa, ze zadziala, chociaz czasami trzeba sie z tym troche pomeczyc. Swojego ukochanego pinballa - Balls of Steel musialem w ten sposob uruchomic i pamietam, ze latwo nie poszlo. Ale w koncu sie udalo :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:06. |