![]() |
Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint"
Witam. Mam problem z sorządzeniem obrazu płyty OF, a potrzebuje ją żebym mógł sobie pograć. Dlaczego ? Bo komputer, na którym chce sobie pograć nie ma CD-ROMu, a jest jedynie połączony w sieci lokalnej z komputerem który posiada CD-ROM. Ten drugi posiada również nagrywarke YAMAHA CRW4416E. Probowałem już wszystkich mi znanych programów do tworzenia obrazów płyt - Clone CD, Clone CD XXL Fantom CD, Paragon CD Emulator i innych. Żaden z nich nie potrafił wykonać kopi płyty. Dodam tylko tyle że płyta jest zabezpieczona przed kopiowaniem systemem 'SecuRom "new"'.
Jeżeli ktoś wie w jaki sposób można to zroić to niech da znać. Z góry wielkie dzięki. |
Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint&quo
Przy tworzenie obrazu musisz zaznaczyc w clonie audio i date i powinno wyjsc bez problemu.
Chyba, ze czytnik, ktorym robisz obraz nie czyta subkodow. P.S. Powinienes zamiescic ten post na forum cdr |
Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint&
Cytat:
Pozdruffka |
z Operation Flashpoint bedziesz mial problem
Flashpoint jest zabezpieczony hybrydowo - SD 2.51 i jeszcze jakis nowy natywny system - do tego kazdy patch ktorego bedziesz instalowal bedzie chcial plyte (i kazdy jest NAJNOWSZA wersja SD) - na GCopyWorld sa przerobione patche ale angielskie a te nie dzialaja z wersja polska a bez patcha sobie na sieci nie pograsz bo w tej chwili wszystkie serwy chodza na 1.42+ i beda sie przesiadac na 1.46 z tego co probowalem - nie udalo mi sie poprawnie wkonac Virtuala z OF - gra dzialala jakis czas a potem wszystko zaczynalo sie sypac - rozmazane tekstury, kijowa celnosc, trzeszczacy dzwiek - dokladnie tak jak opisywali - FADE NIE uda ci sie zagrac z nagrywarki - zapomnij o tym - natychmiast bedzie sie plul o plyte (nawet nie ruszy) [CloneTray - HideCDR - nie pomaga] ja kupilem w koncu oryginal - 49 zeta w MMarkcie - i nie zaluje bedziesz musial sobie chyba darowac, albo znalesc wersje chodzaca bez plyty (ale jak juz napisalem - nie bedzie do tego patchy - nie bedzie multi) |
Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint&
Cytat:
chociaz jezeli sobie przypomionam to gdzies ostatnio widzialem chyba pytanie o to jak skopiowac ta gre wiec jak tam ktos dobrze poradzil to moze wtedy pojdzi ci jej zamontowanie jakims emulatorem jesli mozesz to zerknij na forum cdr i poszukaj czy ktos nie probowal juz czegos takiego |
a search jest po to aby ulatwic zycie osobom szukajacym czegos i zeby nie bylo balaganu na forum :)
|
Ja mam poprawnie działającą kopię, ale przegrywałem z pirata.
Przynajmniej teraz wiesz, że można to skopiować ;D |
pirata skopiujesz zawsze - ale patrz punkt o patchach i multiplayerze...
|
Jak chcesz jakieś patche do tego to masz tu link:
http://gcw.abs-x.com/games/pc_operation_flashpoint.shtml#Operation Flashpoint v1.20 [ALL] No-CD Ta końcówka Flashpoint v1.20 [ALL] No-CD tez nalezy do linku ale forum jej jakos nie łapie :( |
nie lapie bo jest spacja
moze jakby sie dalo w "uszy" to by pomoglo... a swoja droga to nie ma GCW patcha 1.46 NoCD? a jeszcze cos Polska Oryginalna wersja to 1.20 europejska to 1.00 amerykanska - 1.20 - ale inna niz polska jezeli sciagniesz obraz z netu - jak chcesz adres to slij maila - to bedzie on na 99% 'europejski' - i takie patche musisz do niego znalesc |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:21. |