Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint" (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-sporzadzic-obraz-plyty-operation-flashpoint-283/)

Senior 02.04.2002 11:07

Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint"

Witam. Mam problem z sorządzeniem obrazu płyty OF, a potrzebuje ją żebym mógł sobie pograć. Dlaczego ? Bo komputer, na którym chce sobie pograć nie ma CD-ROMu, a jest jedynie połączony w sieci lokalnej z komputerem który posiada CD-ROM. Ten drugi posiada również nagrywarke YAMAHA CRW4416E. Probowałem już wszystkich mi znanych programów do tworzenia obrazów płyt - Clone CD, Clone CD XXL Fantom CD, Paragon CD Emulator i innych. Żaden z nich nie potrafił wykonać kopi płyty. Dodam tylko tyle że płyta jest zabezpieczona przed kopiowaniem systemem 'SecuRom "new"'.
Jeżeli ktoś wie w jaki sposób można to zroić to niech da znać. Z góry wielkie dzięki.

Weron 02.04.2002 16:10

Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint&quo

Przy tworzenie obrazu musisz zaznaczyc w clonie audio i date i powinno wyjsc bez problemu.
Chyba, ze czytnik, ktorym robisz obraz nie czyta subkodow.

P.S.
Powinienes zamiescic ten post na forum cdr

thunar 06.04.2002 16:54

Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint&

Cytat:

Weron (02-04-2002 16:10):.
P.S.
Powinienes zamiescic ten post na forum cdr
A mnie sie wydaje ze jednak nie,dobrze zrobił bo na cdr forum byłaby odpowiedź że jest opcja search albo "z takim tematem na offtopic" lub "było to wałkowane tysiace razy" itp.
Pozdruffka

-Sid-The-Rat=> 06.04.2002 21:36

z Operation Flashpoint bedziesz mial problem

Flashpoint jest zabezpieczony hybrydowo - SD 2.51 i jeszcze jakis nowy natywny system - do tego kazdy patch ktorego bedziesz instalowal bedzie chcial plyte (i kazdy jest NAJNOWSZA wersja SD) - na GCopyWorld sa przerobione patche ale angielskie a te nie dzialaja z wersja polska

a bez patcha sobie na sieci nie pograsz bo w tej chwili wszystkie serwy chodza na 1.42+ i beda sie przesiadac na 1.46

z tego co probowalem - nie udalo mi sie poprawnie wkonac Virtuala z OF - gra dzialala jakis czas a potem wszystko zaczynalo sie sypac - rozmazane tekstury, kijowa celnosc, trzeszczacy dzwiek - dokladnie tak jak opisywali - FADE

NIE uda ci sie zagrac z nagrywarki - zapomnij o tym - natychmiast bedzie sie plul o plyte (nawet nie ruszy) [CloneTray - HideCDR - nie pomaga]

ja kupilem w koncu oryginal - 49 zeta w MMarkcie - i nie zaluje

bedziesz musial sobie chyba darowac, albo znalesc wersje chodzaca bez plyty (ale jak juz napisalem - nie bedzie do tego patchy - nie bedzie multi)

Majonez 07.04.2002 14:50

Jak sporządzić obraz płyty "Operation Flashpoint&

Cytat:

A mnie sie wydaje ze jednak nie,dobrze zrobił bo na cdr forum byłaby odpowiedź że jest opcja search albo "z takim tematem na offtopic" lub "było to wałkowane tysiace razy" itp.
Pozdruffka
dlaczego jezeli nie bylo juz takiego tematu wczesniej i nie pojawil sie w ciagu jednego tygodnia nascie razy to nikt nie bedzie mu nic wyrzucal a na pewno nie ja ;)
chociaz jezeli sobie przypomionam to gdzies ostatnio widzialem chyba pytanie o to jak skopiowac ta gre wiec jak tam ktos dobrze poradzil to moze wtedy pojdzi ci jej zamontowanie jakims emulatorem
jesli mozesz to zerknij na forum cdr i poszukaj czy ktos nie probowal juz czegos takiego

Majonez 07.04.2002 14:51

a search jest po to aby ulatwic zycie osobom szukajacym czegos i zeby nie bylo balaganu na forum :)

Sz@tynbury 08.04.2002 01:06

Ja mam poprawnie działającą kopię, ale przegrywałem z pirata.
Przynajmniej teraz wiesz, że można to skopiować ;D

-Sid-The-Rat=> 08.04.2002 09:58

pirata skopiujesz zawsze - ale patrz punkt o patchach i multiplayerze...

MadMan 08.04.2002 15:17

Jak chcesz jakieś patche do tego to masz tu link:
http://gcw.abs-x.com/games/pc_operation_flashpoint.shtml#Operation Flashpoint v1.20 [ALL] No-CD

Ta końcówka Flashpoint v1.20 [ALL] No-CD tez nalezy do linku ale forum jej jakos nie łapie :(

-Sid-The-Rat=> 08.04.2002 20:40

nie lapie bo jest spacja

moze jakby sie dalo w "uszy" to by pomoglo...

a swoja droga to nie ma GCW patcha 1.46 NoCD?

a jeszcze cos

Polska Oryginalna wersja to 1.20
europejska to 1.00
amerykanska - 1.20 - ale inna niz polska

jezeli sciagniesz obraz z netu - jak chcesz adres to slij maila - to bedzie on na 99% 'europejski' - i takie patche musisz do niego znalesc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:21.