![]() |
Teac, Pioneer czy Sony ?
Jaka nagrywarke wybrac Teac DV-W50D, Pioneer DVR-106D czy Sony DWU14A ? . Obecnie mam Toshiba SD-R5112B x4 i wszystko z nia jest OK poza szybkoscia nagrywania (x1). Chce to wymienic na nagrywarke ktora bez problemu nagrywa na bezfirmowych (tanich) plytach x4. Wazna jest to zeby nie bylo problemow przy odtwarzaniu na stacjonarnych odtwarzaczach. Z Toshiba pod tym wzgledem nie mialem zadnego problemu. Nie znalazlem stacjonarnego DVD ktory by nie odtworzyl plyty nagranej na Toshibie. Prosze o wypowiedz osoby ktore uzywaja w/w napedów.
|
Pioneer :)
Niedawno zakupilem 2 modele 106D miałem na poczatku problem z nagrywaniem bo nagrywal na maxymalnej predkosci z jaka płytka mogła , ale to była wina płyty głównej (Asus KT 400 XX nie współpracowala dokladnei z napędem : ) Ale teraz jestem bardzo zadowolony z tej nagrywarki i polecam ją wszystkim do okoła .... Jeśli dużo nagrywasz wybierz Pioneera :) |
Teac to tak naprawde Pioneer w srodku. A wracajac do tematu, jestem rowniez za Pioneerem. Testowalem z ciekawosci tanie badziewne plyty i pala sie dobrze, odtwarzaja tez, ale to w sumie tylko dla eksperymentow bylo bo tak to pale na Verbatimach. Pozatym Pioneer jest teraz dosc tani - okolo 650 zl za OEM.
|
Czy plytki nagrane z predkoscia x4 dobrze sie odtwarzaja na stacjonarnych dvd ?
|
Cytat:
Odp. Tak, odtwarzacz Philips dvd957 Ostatnio nagrane Melody Dvd-r 4x cena 5zł |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |