![]() |
Jak nagrać 704MB na płytce700MB???
Witam.
Jestem początkującym wypalaczem i nie wiem jak nagrać film o długości 704MB na normalną płytke 700MB Mam napęd combo HL-DT-ST RW/DVD GCC-4120B i program WINONCD 6PL... Co zrobić by nagrać??? |
WLacz overburning. Ja mam nero, ale w WinOnCD tez sie da...
|
wlacz overburning i nie przejmuj sie ewentulanymi komunikatami
oczywiscie plyta musi byc w trybie DAO |
Ilość załączników: 1
ja jestem ciekawy gdzie się podziały płytki, które kiedyś kupowałem na skale massową... można było na samsungo 700 MB nagrać do 750 MB !!! To nie żarty.... poniżej przedstawiam screena :)
|
Cytat:
ja pamietam jak robiac test overburna niby moglem na cd nagrac 735MB no to postanowilem nagrac na to cd chociaz 730MB plyta sie wypalila, spoko, no ale odczyt tych otatnich plikow byl niemozliwy od tamtej pory biore poprawke na to ile nagrywac uzywajac overburna, zazwyczaj jesli mam extra 30MB wg symulacji to nagrywam dodatkowo max 1/2 lub 2/3 tej wartosci, czyli +15MB lub +20MB ;) wtedy mam wieksza pewnosc ze wszystkie pliki beda mozliwe do odczytu :) |
Potwierdzam. Stare smasungi nadpalaly sie swietnie. Mam do dzis audio na ktorym jest 85 min 23 sec na tym nosniku. Ech, wspomnienia...
|
M@X.666..... Ty to mnie rozumiesz :). W moim screen.ie nie ma przekłamań... po prostu tak mi wyszedł overburning test, ale przyznam, że sam nie próbowałem tyle nagrać i rzeczywiście mogły by być lekkie problemy.... jednak ciekawe co się z samsungami stało !?
|
Wlasnie tez mi sie ostatnio nei rzucaja w oczy. A szkoda, naprawde szkoda.. Ostatnio zastanawialem sie za to jak (i czy w ogole) nadpalaja sie DVD-R. Trzeba to bedize sprawdzic po moim powrocie na WIndows i Nero (kontroluja nas teraz na slasku ;-P)... Aha, chcialem sam sobie pogratulowac 200 posta, ale mysle ze w tak doborowym towarzystwie osiagneicie i 2000 nie bedzie problemem :-)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21. |