![]() |
w niektorych sklepach mozna zobaczyc taka kartke:
"po odejsciu od kasy reklamacji nie uwzgledniamy". i co? moga ja sobie wsadzic w buty, zeby im sie miekko chodzilo. a sytuacja wyglada jak wyglada, bo ludzie daja sobie wciskac ciemnote. a gwarancji nikt nie musi podpisywac. |
Cytat:
w gwarancji zazwyczja jest napisane, aby sprzet zwracac w oryginalnym opakowaniu - oczywiscie jesli jakies opakowanie do tego mielismy :) |
no szok... ale w pozytywach :)
az dech zapiera... jak by tak kazdy robil... to by bylo dopiero fajnie... :) pozdro |
Cytat:
w ich obowiazku jest zapewnienie odpowiednich warunkow transportu. ostatnio klocilem sie z jednym panem ze sklepu komputerowego. rozmowa przypominala walenie grochem o sciane. w koncu powiedzialem, ze jesli od niego wymagaja dostarczania sprzetu w opakowaniu, a on nie umie wyegzekwowac swoich racji, to niech trzyma te kartony u siebie na sklepie, bo u mnie miejsca na nie nie ma. |
wyrok wyrokiem, a masz już kaske lub nagrywarke??
|
BRAWO!!! Do odwarznych świat należy!
Muszą być takie sprawy, bo polskie firmy nigdy nie zaprzestaną się bawić z klientami w kotka i myszkę. Pozdro;) |
i dobrze dales im w dupe beda wiedzieli ze klijentow sie nieolewa... :blee:
|
w moim przypadku trwalo to dlugo poniewaz musialem ze 2 razy uzupelniac pozew
normalnie od zlozenia pozwu do rozprawy okolo miesiaca dotyczy to spraw o wartosci do 5000 zl - obowiazuje wtedy tryb uproszczony |
|
cubic >>> Niech Ci ziemia lekka bedzie :) Gratulacje :)
|
Ja rowniez gratuluje, az sie milo cos takiego czyta :) Sam mialem do czynienia z nieuczciwymi sprzedawcami i udalo mi sie sprawe zalatwic tak, jak chcialem, ale nie bylo to takie latwe. Czasami wystarczy postraszyc dobra znajomoscia przepisow (warto je znac naprawde), czasami widac to nie wystarcza. Wtedy zostaje sad i az przyjemnie zobaczyc, ze komus chcialo sie (i nie bal sie) z niego skorzystac :)
Zastanawia mnie tylko, ile trwalo rozstrzyganie. Ja nie podalem jeszcze nikogo do sadu (fajnie to brzmi ;), ale raz juz mialem dosyc lekcewazenia mnie przez sklep) glownie dlatego, ze procesy w Polsce kojaza mi sie automatycznie z 3 - 4 letnim oczekiwaniem. Moze w tej kwestii rowniez cos sie na lepsze zmienilo? |
Dochodzenie swoich praw w sposób bezwzględny to jedyna droga do spowodowania, aby nasze państwo w końcu stało się normalne. Gratuluję.
|
tak trzymac cubic
co krok nas oszukuja - pokazales ze trzeba walczyc o swoje :) |
GRATULACJE i jeszcze raz GRATULACJE !!! Krótk otrza jechaćz nieuczciwymi sprzedawcami !!!
|
do odwaznych swiat nalezy :zeby:
gratulacje :spoko: czas pokazac kto tu tak naprawde rzadzi :chytry: walczmy z nieuczciwymi sprzedawcami :boks: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |