![]() |
o co biega
Ilość załączników: 1
pomóżcie lamerowi wiem że głupia sprawa ale...
Ze strony cenegi ściągnołem theme (grafikki itp) packa do gry blitzkrieg gdy włączam wyskakuje okienko! Antywirusa nie mam :( pożyczyłem kumplowi płytę i jeszcze nie oddaje a ja po formacie :( Nie sądze że to jest wirus bo tak jawnie by się nie pokazywał a plik jest .exe śpiesze się jak by jakieś szczegóły to później napisze! |
instaler albo jest uszkodzony albo niekompletny
to może być wynikiem błedu podczas zasysania albo uszkodzenia spowodowanego virem jak jesteś desperado to użyj instalera z przełacznikiem /ncrc z lini komend ale to nie jest polecane |
po prostu nie zgadza mu sie jakies CRC
(w teorii: CRC - suma kontrolna - oblicza sie wartosc tej sumy na podstawie zawartosci pliku, zapisuje do takiego archiwum, potem przy rozpakowywaniu znow sie ja oblicza i jesli ta obliczona jest rozna od tej oryginalnej, zapisanej w pliku, to znaczy, ze gdzies w pliku nastapilo jakies przeklamanie, np. ktorys bajt zostal zmieniony, czyli plik uznawany jest jako zepsuty) chyba trzeba bedzie sciagnac pliczek jeszcze raz |
NO NIESTETY CHYBA BĘDZIE CZEBA może to dla tego że ściągałem w get right'cie i podzieliłem plik na segment ???
|
crc to nie suma kontrolna, tylko poziom wyżej
"...CRC jest metodą obliczania krótkich wartości kontrolnych dla długich ciągów bitów, pozwalających na wykrycie błędów powstałych w nich podczas transmisji przez sieci lub zapisu na nośniki..." i "...CRC jest resztą z binarnego dzielenia ciągu danych przez relatywnie krótki dzielnik, zwany generatorem lub wielomianem CRC. W praktyce stosuje się najczęściej wielomiany o długości 17 lub 33 bitów, dające odpowiednio wyniki 16 (CRC-16) i 32 bitów (CRC-32)...." |
ŁEEE ściągnołem jeszcze raz i znów kicha :(
|
no to uruchom instalera z lini poleceń za przełaczniczkiem: blalvlabbbcośtam nazwa pliku któryopalasz/NCRC
pozdro |
:( chyba tu czeba było wpisać
|
wzór: to_ma_instalować.exe/ncrc
czyli zwykle setup.exe/ncrc lub installer.exe/ncrc |
tzn okienko z błędem wyskakuje odrazu po włączeniu exe'ka a nazwy pliku nie da się zmienić bo nie można dawać znaków typu /\ ?>< itp :( o ile dobrze zrozumiałem bo o mnie z tym ciężko
|
start->uruchom i w tym oknie podajesz coś takiego np: c:\alfa\instaler.exe/ncrc i uruchamiasz
|
c:/.../.../.exe/ncrc <-- wpisując tak {beż spacij} wyskakuje że nie ma takiego pliku
a jak daje spację to jest to samo :( |
paja a czasem nie te ukośniki zapodałeś?
c:\program\indtaluj.exe/ncrc widzisz różnice? |
probowałem tak i tak i to samo :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25. |