| andrzejj9 |
06.12.2003 12:51 |
Cytat:
Napisany przez Majonez
to nie chodzi o "uczciwie lamanie" prawa bo czegos takiego nie ma
tylko jezeli ktos chce sciagac wszystko a sam nie dac nic to jest po prostu chamstwo
inna sprawa ze p2p wcale nie musi oznaczac lamanie prawa
przeciez mozna tez przesylac legalne pliki do ktorych dostep jest po prostu utrudniony w "normalnym" internecie
tak wiem wiem to margines tego co leci przez sieci p2p ale Opera i inne przegladarki takze sa uwazane za margines w porownaniu z IE ... no coz
|
To byl tylko taki zarcik :) Nie pamietam, czy dalem emotionka z przymruzonym oczkiem, ale jesli, to dac powinienem ;)
Ale tak, jak napisalem - zgadza sie z Toba. Pamietam, ze, kiedy zakladali mi lacze radiowe, mialem z nim takie problemy, ze moglem co prawda pobierac dane, ale nie moglem ich wysylac. Na poczatku nawet zaczalem uzywac DC, Kazaa i temu podobnych, ale potem stwierdzilem, ze to nie w porzadku, ze ode mnie nie mozna sciagac, a ja sciagam od innych i dalem sobie z tym spokoj. Tak, jak piszesz, trzeba byc fer w stosunku do siebie i nie chciec tylko brac.
A jesli chodzi o sciagalnie legalnych programow i w ogole danych z p2p, to oczywiscie wiem, ze do tego tez sie tych programow uzywa, ale nie oszukujmy sie - nie stanowi to nawet ulamka procenta ich zastosowania. Nie lubie uogolniania, ale akurat w tym przypadku mozna pominac ta niewielka czesc uzytkownikow, ktorzy tego oprogramowania potrzebuja do celow legalnych.
|