Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   nooo, ten no tego? kaze czy direct conekt?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nooo-ten-no-tego-kaze-czy-direct-conekt-28369/)

Majonez 06.12.2003 15:08

ale ja to wiem hans :P

a tak serio przeciez wiem ze to zarcik byl
co do tresci ostatniego posta to chyba tylko mozna juz gasic swiatlo nic dodac nic ujac

pozdrawiam

andrzejj9 06.12.2003 12:51

Cytat:

Napisany przez Majonez
to nie chodzi o "uczciwie lamanie" prawa bo czegos takiego nie ma
tylko jezeli ktos chce sciagac wszystko a sam nie dac nic to jest po prostu chamstwo

inna sprawa ze p2p wcale nie musi oznaczac lamanie prawa
przeciez mozna tez przesylac legalne pliki do ktorych dostep jest po prostu utrudniony w "normalnym" internecie

tak wiem wiem to margines tego co leci przez sieci p2p ale Opera i inne przegladarki takze sa uwazane za margines w porownaniu z IE ... no coz

To byl tylko taki zarcik :) Nie pamietam, czy dalem emotionka z przymruzonym oczkiem, ale jesli, to dac powinienem ;)

Ale tak, jak napisalem - zgadza sie z Toba. Pamietam, ze, kiedy zakladali mi lacze radiowe, mialem z nim takie problemy, ze moglem co prawda pobierac dane, ale nie moglem ich wysylac. Na poczatku nawet zaczalem uzywac DC, Kazaa i temu podobnych, ale potem stwierdzilem, ze to nie w porzadku, ze ode mnie nie mozna sciagac, a ja sciagam od innych i dalem sobie z tym spokoj. Tak, jak piszesz, trzeba byc fer w stosunku do siebie i nie chciec tylko brac.

A jesli chodzi o sciagalnie legalnych programow i w ogole danych z p2p, to oczywiscie wiem, ze do tego tez sie tych programow uzywa, ale nie oszukujmy sie - nie stanowi to nawet ulamka procenta ich zastosowania. Nie lubie uogolniania, ale akurat w tym przypadku mozna pominac ta niewielka czesc uzytkownikow, ktorzy tego oprogramowania potrzebuja do celow legalnych.

Majonez 06.12.2003 02:04

Cytat:

Napisany przez frog
No tak andrzej jak juz lamac prawko to przynajmniej uczciwie :D:D:D Bajera brzmi :D

to nie chodzi o "uczciwie lamanie" prawa bo czegos takiego nie ma
tylko jezeli ktos chce sciagac wszystko a sam nie dac nic to jest po prostu chamstwo

inna sprawa ze p2p wcale nie musi oznaczac lamanie prawa
przeciez mozna tez przesylac legalne pliki do ktorych dostep jest po prostu utrudniony w "normalnym" internecie

tak wiem wiem to margines tego co leci przez sieci p2p ale Opera i inne przegladarki takze sa uwazane za margines w porownaniu z IE ... no coz

frog 05.12.2003 01:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wlasnie, badzmy uczciwi w lamaniu prawa :) (Sorki, nie moglem sie powstrzymac ;) A to, co napisales popieram w 100% ).

No tak andrzej jak juz lamac prawko to przynajmniej uczciwie :D:D:D Bajera brzmi :D

-Kowalik- 05.12.2003 01:04

Cytat:

Napisany przez Ziele
Zawsze mozna troche pooszukiwać. Wystarczy jakis jeden pliczek np tekstowy w udostępnianym folderze + odpowieni program i juz mamy np 120GB albo TB ;)

Np DC Stealh... ale wg. mnie to zwykle s**********wo.

andrzejj9 05.12.2003 01:00

Cytat:

Napisany przez frog
Ludzie badzmy uczciwi wobec innych bo tego samego przeciez oczekujemy w stosunku do nas prawda ? DC power ;)

Wlasnie, badzmy uczciwi w lamaniu prawa :) (Sorki, nie moglem sie powstrzymac ;) A to, co napisales popieram w 100% ).

CrazyLucas 04.12.2003 18:46

a na moj schabik zagladales?

Majonez 04.12.2003 18:28

amen :)

tak w ogole to bardzo zadko w ogole instaluje jakies p2p - ostatnio np zeby sciagnac anime ktorych na polskich serwerach niestety nie uraczysz - a szkoda

frog 04.12.2003 17:38

Cytat:

Napisany przez Majonez
a potem bedzie plakac ze dostal permbana
takiego czegos nie pochwalam i gdybym przypadkiem wlaczyl dc i pzypadkiem znalazl takiego osobnika to przypakiem dowiedzialby sie o tym pierwszy op

a tak przy okazji bo jakos nei moge doczytac jakiej wielkosci masz ten dysk
bo to ze wolnego masz 3gb to wiemy :)

Podzielam twoje zdanie majonez. Sam udostepniam 80gb i zadnych fakow nie robie i tego samego wymagam od innych. A jak ktos jaja sobie robi i pozostalych userow w jajo robi to bez wyrzutow sumienia daje znac lokalnej wladzy (opkom). Ludzie badzmy uczciwi wobec innych bo tego samego przeciez oczekujemy w stosunku do nas prawda ? DC power ;)

nimal 04.12.2003 11:54

ja sie nie rejestrowalem :) milego ssania :) czasem na osloskopie w komeztazach czytam ze jest link, a na emule tego sciagnac nie idzie... a na overku zaiwania jak glupie :D

andrzejj9 04.12.2003 11:36

No, to nawolywanie do placenia wcale takie dyskretne nie bylo ;) Wlasciwie to juz myslalem, ze tam darmowej wersji nie ma w ogole, ale w koncu znalazlem ja gdzies schowana na dole strony ;)

No w kazdym razie wczoraj sie zarejestrowalem (to tez nie bylo latwe, bo nigdzie nie moglem znalezc tej funkcji), i zaraz sprawdze, czy juz jestem aktywowany i moge dzialac :)

nimal 03.12.2003 22:07

eDonkey jest tego samego producenta i oni juz odradzaja jego uzywanie na rzecz wlasnie overneta :)

nimal 03.12.2003 22:06

pisalem o tym placeniu - jak nie zplacisz to tez mozesz uzywac :)
to jest dobrowolne i w zaden sposob nie wplywa na prace programu :)

andrzejj9 03.12.2003 22:04

ejjj, ale za tego Overneta to placic trzeba :(

No ale sciagnalem sobie EDonkeya, to zaraz bede testowal :)

Ziele 03.12.2003 21:52

Cytat:

Napisany przez Majonez
a potem bedzie plakac ze dostal permbana
takiego czegos nie pochwalam i gdybym przypadkiem wlaczyl dc i pzypadkiem znalazl takiego osobnika to przypakiem dowiedzialby sie o tym pierwszy op

a tak przy okazji bo jakos nei moge doczytac jakiej wielkosci masz ten dysk
bo to ze wolnego masz 3gb to wiemy :)

Dziwne ze mnie jeszcze nie złapali. Słabo sprawdzają. Nie raz widze jak podłącza mi się OP i jest ok. Trzeba wiedzieć jak tego używać. Chociaż ostatnio tego nie używam bo mam dożo udostepniane.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:35.