![]() |
Defragmentacja dysku.
Wiecie może czy defragmentator dysku na win98se zostawia po sobie jaki¶ plik tekstowy(np.jak ScanDisc) w którym jest napisane jak przebiegał proces defragmentacji dysku. Pytam sie bo mam zapełnione 6GB z czym¶ danych na dysku 40GB a zaczołem o 7.00rano a ponoć skończył ok. godz 9.00, więc nie wiem czy zdefragmentował cały dysk.
|
Nie wiem czy defragmentator co¶ zostawia ale zapewne tak. Po 2 godzinach przy tej ilo¶ci danych co piszesz zapewne zdefragmentował się cały system.
|
Do defragmentacji dysku pod win98se polecam o wiele wiele szybszy speeddisk z pakietu Norton utility 2001
pozdro |
Nie wiem, czy tak sam z siebie zostawia jakies informacje, ale zwykle chyba mozna je zapisac. Jesli to zrobiles, to pewnie gdzies sa. Natomiast jesli chodzi o czas trwania defragmentacji to nie widze zadnego problemu w tym, zeby sfragmentowal w ciagu dwoch godzin caly dysk. Jezeli masz umiarkowany porzadek na dysku, a do tego zajete tylko okolo 10% pojemnosci, to moze to trwac i krocej.
|
Czasami tak długa defragmentacja moze wskazywać np. na działajacy w tle jakis program ,kolega defragmentował twardziela 40GB około 4 godzin tylko z tego powodu że miał wł±czonego Nortona internet seciurity.Po jego wyłaczeniu spadło do 1,5 godziny.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:42. |