Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napęd DVD. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/naped-dvd-28410/)

andrzejj9 27.03.2005 23:23

Zamykam..

rcobex 27.03.2005 23:17

O mamo, już zapomniałem że kiedykolwiek miałem taki napęd.......Rekord świata w odnowieniu starego tematu. Zamykać i koniec.

andrzejj9 27.03.2005 21:45

Cytat:

Napisany przez Weron
Zamykac to moze od razu nie.
Ale przyznam racje, ze post nadawalby sie do innego dzialu forum.
I naprawde dziwia mnie uzytkownicy, ktorzy odgrzebuja post(samo odgrzebywanie nie jest zle bo o to chodzi aby skorzystac z wyszukiwarki przed zadaniem pytania aby niepotrzebnie nie smiecic) tak jak w tym przypadku z ok 1.5 roku i dodaja jakies swoje przemyslenia, ktore nijak maja sie do rzeczywistosci.
Technika strasznie idzie naprzod.Tym bardziej, ze czasami problem jest juz bardzo nieaktualny.

No właśnie. I nie mam w sumie pretensji do kolejnych osób, które się wypowiadają, bo samemu czasami zdarza mi się nie spojrzeć na datę, ale odpowiadanie na pytanie, które ktoś zadał ponad rok temu? Po co? No chyba, że to po prostu przeoczenie, czy jakaś pomyłka.

Weron 27.03.2005 20:59

Zamykac to moze od razu nie.
Ale przyznam racje, ze post nadawalby sie do innego dzialu forum.
I naprawde dziwia mnie uzytkownicy, ktorzy odgrzebuja post(samo odgrzebywanie nie jest zle bo o to chodzi aby skorzystac z wyszukiwarki przed zadaniem pytania aby niepotrzebnie nie smiecic) tak jak w tym przypadku z ok 1.5 roku i dodaja jakies swoje przemyslenia, ktore nijak maja sie do rzeczywistosci.
Technika strasznie idzie naprzod.Tym bardziej, ze czasami problem jest juz bardzo nieaktualny.

andrzejj9 27.03.2005 20:50

Cytat:

Napisany przez Air
wg mnie półtorej roku, zamknij to od razu :)

Właśnie półtora miałem na myśli musiał mi się palec omsknąć ;)

@ Esem

Nie wiem, czy śpią, ale czy rzeczywiście jest po co ten topic zamykać albo usuwać? Przyznam, że coraz częściej (ale co do innych tematów) mam ochotę coś z nimi zrobić, ale już widzę, jakie to zaraz spowoduje narzekania i krytykę. I sam nie wiem, czy chcę na razie coś takiego robić..

Poza tym - trzeba by najpierw jasno ustalić, co można, a czego nie, bo gdyby trzymać się obecnego regulaminu, to właściwie wszystko jest w porządku (?)..

esem 27.03.2005 20:39

A wogóle to nie jest off topic...
Moderatorzy jak zawsze śpią... Albo ich nie ma gdy trzeba...
Łza się w oku kręci, kiedyś tu był porządek... 8 )

Air 27.03.2005 20:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co Wy panowie, przecież to temat sprzed pół roku..

wg mnie półtorej roku, zamknij to od razu :)

andrzejj9 27.03.2005 19:58

Co Wy panowie, przecież to temat sprzed pół roku..

woitas 27.03.2005 18:25

mogę wiedzieć, co cię podkusiło do sprzedania m1612?
poza faktem, że nie czyta płytek 870mb (mój czyta 800 :P ) napęd jest rewelacyjny.

bakupl 27.03.2005 17:16

A może Litek 166s? ...bądź Toshiba 1712?

demek 27.03.2005 16:23

mam ten naped wlasnie i jest dobrym testerem nosnikow gdyz jest bardzo wybredny jest to archaik x4 ale u mnie ripuje dvd 5-6x wiec wystarczajaco:)

kraluk 03.12.2003 23:08

Jeśli gdzieś znajdziesz to radze, żebyś kupił Hitachi DVD-ROM GD-2500. Mam ten napęd od 4 latek i po prostu jest super. Super korekcja błedów, czyta nawet bardzo porysowane płyty CD (bez przesady, oczywiście;)). Ale nie wiem czy go jeszcze znajdziesz. Poszukaj na www.allegro.pl może coś znajdziesz.
Pozdro;)

M@X 03.12.2003 22:16

Ja mialem tego ASUS'a kierujac sie wynikamy w CHIP-ie (tesh swietne). Zdecydowanie ODRADZAM!!! Straszny szajs, ripowanie z predkoscia 0,5 x, dane rzeza gdy sa odczytywane... Z reszta - zrobsiz jak kcesh...

nimal 03.12.2003 19:56

moj kumpel ma i bardzo sobie chwali
ja mam to co wlasnie sprzedales - jest szybsza od tego asusa przy plytach r i rw
ponoc niezla jest ta nowa toshiba m18... - w koncu potrafi czytac plyty 800 i 870 (asus oczywiscie tez to potrafi)

rcobex 03.12.2003 19:24

Napęd DVD.

Sprzedałem właśnie moją Toshibę SD-M1612 za dobrą cenę i chcę kupić coś nowego. Z testów przeprowadzonych na cdrinfo interesuje mnie ASUS E616, wysoka wydajność i rewelacyjna korekcja błędów. Zaznaczam że nie interesuje mnie odczyt płytek AUDIO, martwą mnie tylko te zwisy ( podobno na 10-20 sekund po długim czasie bezczynności ). Może ktoś ma taki napęd i podzieli się opinią ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21.