![]() |
q1 powraca !!!
Ilość załączników: 1
To nie mit. ostatnio od kolegi dowiedziałem się, że jakaś grupka uzdolnionych ludzi [czytaj zapalonych fanów] postanowiła "odświeżyć" starego dobrego kwaka jedynkę. Dodali troszkę światła, poprawili tekstury, dźwięk... Jak tylko to odpaliłem to aż dech w piersiach zapiera, że aż chce się od nowa przejść tą legendarną już gierkę. Jednak jedynym mankamentem jest to, że obojętnie jakie opcje graficzne ustawie to ten nowy q1 mi skacze. Obejrzyjcie sobie screen'y na stronce domowej http://tenebrae.sourceforge.net/
Polecam. Jedyne wymaganie jakie trzeba spełniać to oczywiście mieć wcześniej zainstalowaną wersję q1. Czekam na wasze opinie co o tym sądzicie :). Oczywiście dołączam screen w rozdziałce 1024x768. |
no screen wygląda pysznie
ja wróciłem do Quake2 i jestem wniebowzięty BTW (ostatnio była w gazecie płyta z oryginalnym Q2 za jedyne 7,90zł) |
ładnie, ładnie!
Karolluz -> jeszcze masz ten problem ze ci haczy ?? |
powroty sa piekne - jakies polroku temu przeszedlem obie czesci dooma, diablo1 z dodatkiem i nawet !UWAGA! wolfensteina! (oczywiscie ta stara wersje - nowke swoja droga juz mialem zaliczona ;) )
moze wiec i do quake 1 trzeba by zajrzec :) |
KASPRZAK... znaczy no może nie skacze aż tak... jednak wczoraj z tatą rozmawiałem i on widział mojego skaczącego NFS... i w sumie on pracuje w firmie komputerowej jako kierowca i powiedział, że za jakąś dopłatą pewnie można by było kupić coś lepszego... i teraz nie wiem czy przypadkiem czegoś lepszego nie kupić !? Jednak chyba jest to historia na tamten mój wcześniejszy post...
co do tego quake to zainstalujcie sobie TENEBRAE [poprawione q1] i powiedzcie jak u was to działa. Tak BTW to nadal szczypie w stare gierki typu Diablo II, Emperor Battle Of Dune, Heroes IV czy chociażby wormsy [niekoniecznie 3D]. NIMAL, a wiesz, że pojawiła się w necie wzmianka o tym, że poprawiają BLOOD'a jedynke !? No w takie coś to bym pograł :) |
stare to juz :)
mialem to z rok-poltora temu dodatek ten do Q1 nazywa sie bodajze TENABRE - mozliwe ze troche przekrecilem ta nazwe ;p pierwszy raz o tym dowiedzialem sie na www.benchmark.pl - moze tam tego poszukajcie w arch. wiad. jak juz komus zalezy :) |
juz nie szukajcie ;) >> http://www.benchmark.pl/archiwum2002/pazdz2_2002.html
a dodatek to TENEBRAE :P - wiedzialem ze jednak cos przekrecilem :D (bylo trzeba czytac pierwszego posta do konca ;p ) |
A wiecie moze skad wziąść Quake 1???
|
Y@nkee_PL....... i jak to u ciebie działa !? A wiesz że teraz zrobili wersje v1.04, a tak BTW to planują tenebrae 2, no i chcą ponadto odświeżyć q2 :). Czyż tacy ludzie nie są wspaniali !?
|
teraz juz tego nie mam, nie gralem w to, a miejsce to zawsze jakies zajmuje ;p
z obecnym konfigiem mysle ze by nie bylo zadnych problemow, FULL detale itp. - moze to sciagne to bede mogl powiedziec konkretnie jak chodzi an moim piecu a wtedy to na GF2MX, Duron 1,2, 256SDRAMow smigalem, o FULL detalach nie bylo mowy, ale jakos to wygladalo, a sciagnalem to wtedy tylko z ciekawosci PS. ile dales za tego Celka ??? bo te dzisiejsze Celerony to najwiekszy shit jaki Intel mogl stworzyc, i co konkretnie zmieniales w swoim kompie? |
Y@nkee_PL... ja przed momentem zainstalowałem tenebrae i pomimo iż ustawiłem rozdziałke 640x480, wyłączyłem anisotropy, zostawiłem tylko włączone cienie i textury w oryginalnym rozmiarze i wyciąga mi zaledwe 10 klatek :(. Kurcze... czy u kogoś działa to lepiej !? Zapewne to znowu wina mojego sprzęta.... ech...
P.s. celka kupiłem boxowego za około 370 zł. A zmieniałem płyte, wspomnianego celka oraz ram. |
Cytat:
|
jest do dooma pakiet opengla - dodaje wybur rozdzialki, mouselook, wszystkie krawedzie sa gladki itd itd - wyglada swietnie, tan sam pakiet robi cuda z jedynka i z dwojka :)
|
Ale puszczając go na 133MHz mamy 3,2GHz, a to już coś, bo bez tego to przy antyvirze i jakimś firewallu, to troszke kiepsko:(
|
http://www.doomsdayhq.com/
Modyfikowane wersje Doom'a , Heretic'a i Hexen'a (projekty baaaardzo zaawansowane! :) ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32. |