Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problemy z LG 48x24x48x (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problemy-lg-48x24x48x-28451/)

ultur 04.12.2003 18:37

Problemy z LG 48x24x48x

Mam LG 48x24x48x GCE - 8481B.

Z 7 miechów chodziła znakomicie. Aż zaczeły sie problemy. Zaczeła nagrywać dane z błędami. Np.: niektóre pliki na płytce są nieczytelne(to cześć mp3 jest zepsuta, to jakies teledysk).Poprostu nie może odczytać danych, po odpaleniu takiego pliku zaczyna sie męczyć i wieszszać. Na innych napędach też nieda się ich odczytać. Najgorsze jest to że niewiadomo kiedy nawala. Czasem nagrywa dobrze to znowu czasem nagra płytki z błedami. Nagrałem sobie 4 płytki raz to 1i4 zrąbało 2 i3 nagrało dobrze. Raz nagra 10 płytek bez zarzutów a tu nagle 2 zepsute.

Ostatnio nagrałem sobie 2 płytki które windows po nagraniu widzi jako czyste a w nero InfoDisc pokazuje że są zapisane.

/\/\cDrive 04.12.2003 18:49

Na jakich płytach nagrywasz??

ultur 04.12.2003 19:06

W większości przypadków nagrywałem na Media Store 48x.

Niewiem może to ich wina ale tesz na innych były błędy na Mediasonic na Millennium.

Wiem że to kiepskie nośniki. Ale znowu u mojego kumpla nagrywają sie dobrze.

CIAPEK 04.12.2003 20:20

jeśli nagrywała dobrze, a nagrywa gorzej to płyty nie mają tu aż takiego znaczenia. Powinna i na talerzach nagrywać ;). Mam ten model i bajkowo wypala wszystko i biosik nowy :)

Może już laser zajechany i do czyszczenia? :)
Masz jeszcze gwarancje.

ultur 04.12.2003 22:44

Mam gwarancje!

Problem tkwi w tym że jak dam ją na serwis to oni pewnie wypalą z dwie płytki a jak sie im nagra dobrze to bede musiał bulić kase za to rze oni ją sprawdzili i nic jej niejest. Bo ona jest nieprzewidywalna niewiadomo kiedy działa a kiedy nie.

Teraz nagrywam właśnie na tych samych płytach i działa. :/

nimal 05.12.2003 08:06

dokladnie opisz problem - za uszkadza co ktoras tam bez zadnej reguly - wtedy nie beda mogli obciazyc Cie kosztem sprawdzenia jesli nic nie znajda, a przynajmniej laser Ci wuyczyszcza i posmaruja czesci mechaniczne
w momencie oddawania powinienes dostac orginal zgloszenia reklamacyjnego - jak bedzie jasno sformulowane to niczym Cie nie obciaza :)

ultur 12.12.2003 19:33

He He

Niewiem jak to sie stało zmieniłem biosa na 1.05
i nagrywara śmiga jak nigdy.
Wypala bez żadnych błędów.

Proxymity 14.12.2003 18:53

Cytat:

Napisany przez ultur
Mam LG 48x24x48x GCE - 8481B.

Z 7 miechów chodziła znakomicie. Aż zaczeły sie problemy. Zaczeła nagrywać dane z błędami. Np.: niektóre pliki na płytce są nieczytelne(to cześć mp3 jest zepsuta, to jakies teledysk).Poprostu nie może odczytać danych, po odpaleniu takiego pliku zaczyna sie męczyć i wieszszać. Na innych napędach też nieda się ich odczytać. Najgorsze jest to że niewiadomo kiedy nawala. Czasem nagrywa dobrze to znowu czasem nagra płytki z błedami. Nagrałem sobie 4 płytki raz to 1i4 zrąbało 2 i3 nagrało dobrze. Raz nagra 10 płytek bez zarzutów a tu nagle 2 zepsute.

Ostatnio nagrałem sobie 2 płytki które windows po nagraniu widzi jako czyste a w nero InfoDisc pokazuje że są zapisane.

he he :) stary daj sobie spokoj z ta nagrywarka ja mam model nizszy tzn. 48 16 48 i mam te same problemy, oddalem ja do serwisu i tak jak piszesz musialem placic bo niby wszystko dobrze...
teraz juz sie pogodzilem z mysla ze LG to meeeega syf i pomimo ze mam 48x to wypalam tylko 12x bo tylko wtedy mam pewne wypalenie... :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:27.