![]() |
OPERA - E-banki
No wlasnie, mam problem ktory sie pojawil po zaistalowaniu Opery.
Do tej pory na IE nie mialem problemow ze sprawdzeniem stanu konta poprzez internet. Czyjac wasze posty o przewadze O nad IE w koncu ja zainstalowalem i... NIE MOGE SIE DOSTAC DO BANKU! Qrde, nawet IE juz mnnie wpuszcza, HELP ;) |
nie wszystkie strony wpuszczaja innych userow niz tych z jedynymym slusznym IE
min. sport na Onecie czy czesc bankow niestety z tym trzeba zyc - ale IE powinien cie wpuszczac bez pudla |
moze to coś pomoze:
http://my.opera.com/forums/showthrea...ighlight=ebank |
THX, cana..
|
niestety nie wszystkie banki sa osiagalne poprzez opere. zachodni wbk i mbank na pewno, bo sprawdzilem. a inne? z tego co czytalem w osiolkach to citibank ma z tym problemy..
|
Ale tu juz nine chodzi nawet o Opere, IE juz mnie tez nie wpuszcza po zainstalowaniu
opery :( |
Jak ktos by mial takie same klopty jak ja:
Cytat:
|
to wszystko z powodu używania przez ten bank javy od m$ :)
odinstaluj jave suna i zarzuć javę od tego naszego "kochanego" monopolisty |
Cytat:
Pozdro;) |
ze kogo zabili ???
|
Cytat:
Jest to związane z tą dyskusją??? Pozdro;) |
a co ma do tej dyskusji to co TY napisales KRALUK
|
Cytat:
Pozdro |
drazni mnie to ze u jednych wszystko chodzi w kazdej przegladarce a u innych tylko z jedynym slusznym oprogramowaniem
tu sie okazuje ze juz nie wystarcza s******yc "zycie" innym przegladarkom a mozna sie wziac za np jave - rany jaki ten swiat jest powalony ja na szczescie korzystam z bankow ktorych admini czy osoby ktore stworzyly interfejs potrafia dostosowac do standardow - bo o to tu chodzi rozumiem ze prywatne strony poczatkujacych uzytkownikow moga byc zwalone - moja do tej pory taka jest bo nie mam czasu jej napisac od nowa - ale zeby instytucje jak banki mialy takie zonki - dla mnie to jest smieszne na prawde smieszne wrecz zalosne - w koncu zyjemy w czasach gdy klient jest najwazniejszy - przynajmniej teoretycznie - moze niedlugo dojdzie do tego ze na pytanie czy chce pan zalozyc u nas konto odpowiem - raczej nie - chyba ze bede mogl sie zalogowac do was nawet lynxem ps. tak przy okazji - co ma powiedziec osoba ktora siedzi na linuxie a takie cos jak windows czy internet eksplorer widzi u znajomych - moze taki pan techniczny mu poradzi zeby sobie zainstalowal windowsa co? moze to jest wlasnie sposob na legalnego windowsa - przeciez w umowach nie ma ani slowa ze trzeba korzystac z ie zeby sie dostac do serwisu (no chyba ze w ktoryms z bankow juz do tego sie posuneli) oto przykladowy scenariusz uzyskania legala windy - zakladam konto w banku o ktorym wiem ze dostep via internet jest mozliwy tylko z ie - aktywuje dostep przez internet - hmm oczywiscie nie dziala bo nie mam/nie uzywam ie - dzwonie czy ide i mowie dziendoberek nie moge sie zalogowac wyskakuje ze mam uzyc IE - no tak nalezy korzystac z IE - dobrze ale ja mam linuxa i tam nie ma IE - co pan ma (to juz taki joke ode mnie hehehe) - linuxa - taki system operacyjny - widze ze u was jest windows u mnie jest linux - aha - no a nie moze pan zainstalowac sobie IE - nie bo nie ma IE dla linuxa - no coz inaczej sie pan nie dostanie - przepraszam ale przy zakladaniu konta nie bylo o tym ani slowa - moge pogadac z kierownikiem - "z kierownikiem ta sama gadka" - na koniec - jezeli panstwo chcecie to mozecie mi fundnac windowsa albo zmienic strone tak zeby mozna bylo sie logowac z kazdej przegladarki moge tez powiedziec papa i zamiast wplacic do was moja kase to pojde tam gdzie bede mogl korzystac z czego chce i jak chce a przy okazji wszedzie w sieci podam info ze nie u was to nie dziala :P - rozwiazanie jest oczywiste - jednoczesnie najprostsze - dostajemy winde legal bo: a) koszt przebudowy serwisu bedzie o niebo wiekszy niz kupno windy b) bank nie narazi sie na uszczerbek wizerunku UWAGA : nie biore odpowiedzialnosci za to co napisalem wyzej - po prostu moje zmeczenie fizyczne (zaraz ide w kime) i jednoczesnie rozdraznienie takimi sytuacjami wraz z narastajaca od wielu lat niechecia do jedynego slusznego sytemu zblizaja sie ku punktowi kulminacyjnemu - rozwiazanie tego moze byc drastyczne :D |
a tak poza tym to kaszaniasty bank :P z kaszaniasta strona
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:32. |