![]() |
Cytat:
Może inne propozycje bo chętnie zapoznałbym się z Mandrake przed jego instalacją na dysku. Ostatnio trochę testowałem sobie Knoppix PKD ale Mandrake po polsku nie widziałem. |
Cytat:
Np zapomniales hasla a chcialbys odzyskac dane czy cos w tym stylu. To wtedy uruchamiasz komputer z takiej plyty wchodzisz na te partycje, kopiujesz na inne lub nagrywasz na plyte. O takie cos mniej wiecej chodzi. |
Cytat:
Pozdro;) |
Cytat:
Mieszczaca sie na tych malych plytkach co maja po 185Mb czy cos takiego. Przydaje sie jak np zapomnisz haslo od windows to bootujesz kompa z tej plyty wchodzisz na windowsa bierzesz co chcesz i po krzyku. Albo jak ktos ma haslo to w ten sposob mozesz wejsc na jego dysk ;) Ma pare ciekawych programw miedzy innymi mplayera do ogladania filmow, k3b do nagrywania plyt... |
Cytat:
piszesz : knoppix lang=pl (wcisnij f2 chyba to jest pomoc tam masz komendy) |
Cytat:
Pozdro;) |
Cytat:
Pozdro;) |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro;) |
@jasut, przy uruchamianiu podjerzewam sie wybiera jezyk - jak przy knoppixie :)
pozdro ;) |
PLD Live u mnie sie nie uruchomil.
NIe wiem czemu.Co prawda byl jakis komunikat ale juz nie pamitam o co chodzilo. U znajomego tez sie nie uruchomil.Goscie z PLD powinni troche jeszzce nad tym popracowac. Jak narazazie to knoppix jest bezkonkurencyjny i oczywiscie Slack Live :) |
Proponuje również PLD Live jest to też faja dystrybucja Linux'a bootowana z płytki. ;)
Znajdziecie ją tu: http://livecd.pld-linux.org |
A idzie po Polsku? W normalnej dystrybucji Mandrake język wybiera się podczas instalacji, a tutaj nie ma instalacji.
|
moim zdaniem knoppix jest lepszy
|
Dzieki, wlasnie mam zamiar sprobowac jakiegos Linuxa. Zaczalem juz co prawda sciagac jednego przez BitTorrenta, ale idzie niestety dosc wolno, wiec dam chyba szanse temu, bo tutaj 40 - 50KB/s idzie non stop. :)
Daj moze tylko znac, jak to wyglada, jak juz bedziesz cos wiedzial, bo moze nie warto sciagac ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27. |