![]() |
pixeloza
Jestem początkujący więc jeśli pytanie jest trywialne to proszę o wyrozumiałość.
Wypalam płyty tak: DVD Decrypter - zrzucam sam film na HDD, InterVideoDVDCopy - kompresja i wypalenie na 1 DVD-R. Do tej pory wypaliłem już trochę filmów i zawsze byłem zadowolony, ale ostatnio trafiłem na Byliśmy żołnierzami i po wypaleniu okazało się że widać pixele i ząbkowanie. Oczywiście minimalnie i tylko na niektórych scenach ale ogólnie nie jestem zadowolony. Ten film ma 135 min. a wypalałem już dłuższe np. 175 min. (dwie wieże) i wszystko było OK. Czy przyczyną jest kompresja? Od czego to zależy, no bo nie od długości filmu. Czy duet DVD2DVD-R + CCE dałby radę wypalić ten film bez uszczerbku na jakości? |
Po wnikliwym przestudiowaniu forum jestem bardziej oświecony i pytanie zrobiło się nieaktualne. Ale mam inne.
Czy istnieje granica w dobrej jakości dla duetu DVD2DVD-R + CCE. Inaczej mówiąc czy spotkaliście sie z jakimś filmem który po skopiowaniu tymi programiami miał jakość odbiegającą od orgiału. |
tak, o czym pisałem w temacie DVD2DVD-R - jeśli jesteś w stanie pomóc to zapraszam do lektury.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:47. |