Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak zrobić kopię bezpieczeństwa gry na PS2? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-zrobic-kopie-bezpieczenstwa-gry-ps2-28507/)

M@X 07.12.2003 13:17

Cytat:

Napisany przez dinozaurek
Przeróbka jest niestety konieczna , ale nie ma to nic wspólnego z przegraniem oryginalnej płyty dvd ps2 na kopie bezpieczeństwa . Sam chip jest niezbędny do uruchomienia takiej kopii na sonce .

TOtez o tym mowie. Ciesze sie, ze sie dogadalismy :-). A samo wykonanie kopii - Alcohol ma profil do PS2 :-)

dinozaurek 07.12.2003 12:37

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Pokaz mi nagrywarke ktora to potrafi... O programie nie wspominajac. Jaki bylby sens produkcji modchipow, gdyby dalo sie to zrobic?

Przeróbka jest niestety konieczna , ale nie ma to nic wspólnego z przegraniem oryginalnej płyty dvd ps2 na kopie bezpieczeństwa . Sam chip jest niezbędny do uruchomienia takiej kopii na sonce . Ale przegrać taką płytę potrafi chyba każdy na tym forum .

M@X 06.12.2003 20:42

Pokaz mi nagrywarke ktora to potrafi... O programie nie wspominajac. Jaki bylby sens produkcji modchipow, gdyby dalo sie to zrobic?

dinozaurek 06.12.2003 19:46

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Przegranie 1:1 plyty PS2 DVD jest NIEMOZLIWE!!!

Ha ha ha hhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa hhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa hhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaa
Pozdrawiam

M@X 06.12.2003 17:22

Ja rowneiz survival horrory cenie ponad wsyzstko + Metal Gear Solid, a reszta z konsol to czysty shit :-)... CO do kopii : nie obejdzie sie neistety bez przerobienia konsolki (polecam RIpper 2). W razie czego sluze lista (struktura) plikow, gdybys chcial wykonac kopie na 2 x CD-R (wowczas mamy tzw. swap point po ktorym zmieniasz plyte - nastepuje to po walce z potworem w samolocie). Przegranie 1:1 plyty PS2 DVD jest NIEMOZLIWE!!!

SEBAW 06.12.2003 17:08

Może zrzuć nośnik w postaci obrazu, potem nagraj na płytę. Jak gra jest zabezpieczona, to musisz najpier rozpoznać zabezpieczenie, a potem ustawić program na te zabezpieczenie.

Mirek-1977 06.12.2003 02:51

Jak zrobić kopię bezpieczeństwa gry na PS2?

Temat kopiowania zabezpieczonej płyty z grą na Play Station 2 u mieściłem w dziale DVD, gdyż gra ta na takim właśnie nośniku jest zapisana.

Kupiłem jakiś czas temu grę Resident Evil Code: Veronica. Nie jestem jedyną osobą w domu, która lubi grać w survival horrorki (łącznie jest nas troje). Płytka jednak ma już kilka (diesiąt nawet) drobnych rysek. Jak narazie odczytywana jest bez problemu, jednak obawiam się, że nie długo żadne z naszej trójki nie pogra w nią wcale. Jakiego programu użyć aby wykonać kopię bezpieczeństwa? A może ważny jest również typ nośnika? Jak już wspomniałem, gra jest na płycie DVD, a nagrywarkę do nagrywania tego typu nośników posiadam. Wolę wydać 5 do 10 zł na DVD-/+R niż 129 na nową grę.

Z wielką niecierpliwością oczekuję wskazówek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:59.