![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Niektorzy wola bez menu, bez bulgarskiej i niemieckiej sciezki dzwiekowej, bez arabskich i rumunskich napisow, ale za to za darmo. |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
|
Ja z tym porcederm spotykam sie na kazdym kroku i KAZDY film jaki jest dolaczony do gazety (czy to jakas ch..... Claudia, Tina czy inny shit, czy nawet szanowany PCWK) jest zawsze przekodowany, ale co najgorsze : jest przekodowany okropnie - lepsze efekty osiagam ja w DVD Shrink! Malo tego - menu wyglada prymitywnie i na ogol jak ma 2 sciezki dzwiekowe (en 5.1 i pl 2.0) mozemy mowic o szczesciu. A "normlane" DVD? Po 3 sceizki dziwekowe, 8 wersji napisow, dodatki, animowane menu... Slowem : raczej olejcie pozycje gazetowe...
|
Nie wiem czy zostane zrozumiany ale.....wpadło mi to do głowy.
Czyli kompresja nie jest niczym nielegalnym. Jeśli osoba prawda ( czy tam podmiot gosp. ) może wydawać płyty skompresowane, to osoba fizyczna może to robić bez patrzenia na legalność. Taka alternatywa jak divx do dvd. Chyba... |
Pan Tadeusz nawet skompresowany jest tak samo maloatrakcyjna pozycja lol :D :D :D
|
Pan Tadeusz z gazety... oficjalna kompresja :)
Cześć !
Moja Mama kupiła sobie gazetę Przyjaciółka, do której dołączony był film "Pan Tadeusz". Poprosiła mnie,zebym zbadał czy da się go odtworzyć na stacjonarnym DVD. Obejrzałem sobie kopertę z płytą. I co za zaskoczenie... Pana Tadeusz to film długi. A wydawca umiescił go na płycie DVD-5 o czym zreszta poinformował kupujących na okładce. Większą kompresję (bo zrobił to co my robimy czyli płytę DVD-9 skompresował, zmniejszył bitrate) tłumaczył chęcią zabezpieczenia płyty przed trudnymi warunkami transportu i sprzedaży nośnika z gazetą.... Tak jakby płyty DVD-5 mniej sie rysowały niż DVD-9. Strumień MPEG2 ma teraz w PT średnio koło 3000-4000 kbps. Kurcze, lepszy średni bitrate wychodzi już z DVD2DVDR (4000-5000), nie mówiąc o wartościach MAX. Równoczesnie na płycie jest tez filmik reklamujący QDVD czyli płyty DVD o polepszonej jakości, jakie mają się wkrótce ukazać (na przykład T2, Pamięć Absolutna i inne). Niezle połączenie :). Tu obniżamy jakosć, a tam mówimy o polepszonej. Te "kurczaki sa naprawdę po......e" jak mówi reklama ;) . Jabba |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:24. |