![]() |
o co tu chodzi??
Jeszcze wczoraj miałem poważnie zużytego Windowsa 98 który przy każdym starcie kompa pokazywał komunikat : "Podczas inicjalizazji urządzenia CONFIGMG. Błąd ochrony systemu windows. Uruchom ponownie komputer". Zebrałem siły, formatowałem dysk i na nowo zainstalowałem Win 98. Teraz włączam kompa, a tu znów znajomy komunikat.
NIECH MI KTOŚ POWIE......O CO TU CHODZI |
Spróbuj wgrać innego windowsa... nie z seri 9x (95, 98, ME) tylko z seri NT (NT, 2000, XP, 2003) jak bedzie tak samo to nie wiem. Niekiedy Windows 98 ma takie wybryki.
|
"Błąd ochrony systemu" to znany i lubiany error. Najczęściej skoro system jest nowo instalowany taki błąd wyskakuje kiedy jest walnięta pamięć lub procek. Zdarzały mi się w ten sposób uszkodzone płyty główne. Sprawdz pamiątki, dociśnij je albo wyciągnij i przeczyść styki. Może walnięta instalka Windowsa jest przyczyną, możliwości jest wiele.
|
Cytat:
|
możesz jeszcze jakimś programem całkowicie zzerować dysk jakimś programem (nie pamiętam nazwy dokładnie) i wtedy sprubuj ale nie wiem czy to pomoże warto sprobować
|
Jeden z najlepszych dosowych programików do zerowania dysku to WD Clear. Nadpisuje dysk zerami, likwiduje wszystko - partycje i dane oczywiście, na końcu wypisze podsumowanie i będziesz miał pewność że dysk jest dobry albo nie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:44. |