![]() |
InCD zniszczył mi płytki?
Otóż pojawił mi się 'big problem' po aktualizacji InCD 3.x.x.x do 4.x.x.x Jedna płytka po sformatowaniu w ver. 4.x.x.x jest w ogóle nie rozpoznawalna przez napęd [jakby nie istniała] ((, a z kolei druga która miała na sobie dane zapisane wersją 3.x.x.x została chyba skopana przez tą nową wersję, bo nie mogę nic z niej odczytać [wcześniej pokazywala katalogi, do których nie można było wejść, a teraz objawy są takie, że płytka nie jest wykrywana przez system - ciągle szuka sektoru startowego] :klnie:
Pytania są takie: - czy i jak można sformatować tą pierwszą płytkę? :help: - czy i jak można odzyskać dane z tej drugiej płytki? :help: Dane o sprzęcie: - Win XP, TEAC CD-W516EB Greetz! |
pierwsza plytke powinienes moc sformatowac progsem super blank, a jak nie pojdzie,to na innym sprzecie (np. u qmpla)
a ta druga na pewno powinna pojsc na innym sprzecie gdzie jest incd 3 (bo incd 4 nie jest kompatybilny wstecz i nie czyta incd3 - o czym na pewno podczas instalacji poinformowal ;) ) |
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
Podsumowując [dla kogoś kto może mieć podobny problem jak ja :mruga:]: - skopaną płytke CD-RW udało się sformatować programikiem SuperBlank - dane z płytki ze źle wykonanym zapisem pakietowym [w moim przypadku InCD] udało się odzyskać softem pod nazwą CD-R Diagnostic Wszystko dzięki uprzejmej pomocy Approaching Evil'a - greetz! |
!!! Your Welcome !!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:27. |