![]() |
Problem z prędkością CD-RW
Mam pewien problem.:help:
Mam nagrywarke Lite-On LTR-52327S i jak chcę nagrać płytę RW firmy MEDIA STORE 700MB (MT285) to żaden program nie pozwala nagrać jej z prędkością powyżej x4.:ysz: Płyta zaś na poprzedniej nagrywarce wypalana była z prędkością x12 (bo taka jest max prędkość zapisu podana przez producenta). Wersja biosa w nagrywarce to QS0C (ściągnięta jako najnowsza). Da się jakoś zrobić żeby wypalać ją z prędkością x12 ?? Proszę WAS o odpowiedź o ile coś wiecie na temat tego problemu. Z góry wszystkim dziekuję. Pozdro.:peace: |
Hmmm....
Twoja nagrywarka obsługuję nośniki Ultra-Speed (Znaczek po prawej stronie na panelu nagrywarki-Compact Disc ReWritable Ultra Speed) ,a płytka jest High-Speed. Żeby w pełni wykorzystać możliwości Twojej nagrywarki musisz stosować płytki CD-RW Ultra-Speed. Poprzednia nagrywarka była napewno kompatybilna z nośnikami CDRW High-Speed. |
dzieki wielkie za odpowiedz :uscisk:
|
to i tak dziwna sprawa, bo plyty HS na nagrywarce US powinny sie nagrywac 10x lub 12x - stawiam raczej ze albo do dupy bios spawary ze nie rozpoznal prawidlowej prodkosci plyty lub badziewna plyta (Media Shit - wiec to nader prawdopodobne) ;)
|
Cytat:
|
Dokladnie miałem ten sam problem, na Teacu plytki Media Store High Speed nagrywaly się X12 a na nowym Litku tylko X4. Problem rozwiązałem w ten sposób że po prostu pozbyłem się tych badziewnych płytek. Ktoś mi kiedyś doradził aby omijać płytki zaczynające się na "M" i chyba miał rację.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to co to były za płyty??? Bo jak pamiętam to jakiś nośnik miał wyróżnienie sposród M.
|
Cytat:
MMMoze TDK ? :) |
Moze Maxwell?
|
chodzilo o Memorex'a, ale o partie produkowane na rynek UK - sa czasmi dostepne w polsce
kupilem je niedawno, producent Prodisk, kolor silver - pala sie zarabiscie :) plyt przeznaczonych na euroe wschodnia tego producenta nie nalezy ditykac, podobnie jak rw ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10. |