![]() |
ale ja nie chce zapisac sobie hasel tylko same loginy a to przecierz roznica... nie ?? jak zapisze hasla to kazdy bedzie mogl mi wszystko sobie wlaczyc na komputerze jak mnie nie bedzie a tego wcale nie chce... :jezyk:
rozumiem w takim razie ze nie ma takiej mozliwosci... no nic to trudno nic strasznego w sumie... przyzwyczaje sie... dzieki za info... pozdro :peace: |
autowpisywanie haseł? toć to wand :) czyli magiczny kijek
pozdrófka |
Autouzupelnianie w operze sluzy do adresow internetowych (tych, ktore wpisujesz w pasku adresowym). Nie wiem, czy sluzy to jeszcze do czegos ???
A co do logowania (jesli dobrze Cie zrozumialem): Opera ma opcje "Haslo", na glownym pasku, pomiedzy "Hotlista" i "Nowa" (w orginale nazywa sie to chyba "Magic Wand" ). Po wpisaniu loginu i haslo na jakiejs stronie powinno pokazac sie okienko wybierasz w nim "Zapamietaj haslo" (tak to sie chyba nazywalo). Podczas nastepnego logowania wystarczy nacisnac wspomniany przycisk "Haslo" lub - prosciej - kombinacje "Ctrl"+"Enter". |
a ja odnosnie tego nieszczesnego "autouzupelnienia" mialem wlaczone caly czas a jednak nie mam tak jak by tej funkcji wlaczonej... na IE przydawala mi sie ona najbardziej np do wysylania sms'ow albo jak sie gdzies logowalem to loginy mialem odrazu do wyobru jak tylko kliknalem myszka w miejsce do jego wpisania odrazu rozwijalo mi sie male menu z mowlizowsciami jakie byly juz uzyte i do wyboru nie trzeba bylo niczego wpisywac tylko klik i juz... a teraz hm... ??
i co mam z tym fantem zrobic ?? na jakiej zasadzie dziala to "autouzupelnienie" ktore jest w operze moze Tutaj chodzi o cos innego ?? bo nie wiem co to robni naprawde... a jesli ma dzialac tak samo jak w IE to czemu nie dziala ?? |
@Kowalik, jak jest wtyczka do opery od flashget'a to trzeba ja wrzucić / ja osobiście używam leechget'z z miłym programowalnym pluginem i sobie tego downloadera chwalę/ ale chyba <zassaj flashgetem> w menu prawoklikowym nie da się uzyskać
|
Ja preferuję Phoenix'a i Mozille
|
no dobra, ja juz jestesmy przy problemach - co zrobic aby flashget podejmowal sciaganie z opery, jak zrobic aby po wcisnieciu prawego przycisku myszy pojawila opja "sciagnij przy pomocy flashgeta" ???
|
Menu Plik->Preferencje->Mysz i klawiatura->Włącz rozwijalne autouzupełnianie
|
ja mam pytanie do uzytkownikow opery...
szukam i nie moge znalezc moze dlatego ze jestem juz zmeczony... albo nie wiem... a moze nie ma... chodzi mi o taka funkcje w operze jaka byla w IE "autouzupelnienie" jest takie cos ?? jak tak to prosil bym o namiar... z gory dziekuje... :peace: pozdro |
Cytat:
Cos krecisz :klnie: Ostanio pisales ze instalujesz Linuxa, hmmm... wydaje mi sie ze z postawieniem systemu jest ZNACZNIE wiecej roboty niz z przegladarka. Nie chce mi sie wiec wierzyc zeby Twoj TATO ci na pozwolil a na zainstalowanie Opery juz nie. Blech... |
Cytat:
|
Ja mam IE6 SP1 + wszystkie łatki. U mnie śmiga. Niechce mi się bawić z innymi przglądarkami, bo mój tato też korzysta z mojego /jego/ kompa. A on nie chce zbędnego softu na dysku.
Pozdro;) |
MAsz oczywiscie racje, lecz nie do konca.
Jezeli w panelu sterowania odpalisz "Java-Plugin" i tam w zakladce "browser" usuniesz odznaczenie MIE to przy korzystaniu z explorer-a i wejsciu na przyklad do ING nie odpali Ci sie Java Suna lecz ta ktora na nieszczescie dziala dobrze czyli microsofu. To nie znaczy wcale ze popieram M$ jest dokladnie na odwrot, a na dodatek tego dodam ze poza winda na codzien korzystam glownie z systemu firmy microsystems, niestety tylko w pracy. |
Cytat:
Nie wiem jaka Oppera byla wczesniej. Czytajac Wasze posty o tym ze Opera jest taka i taka i taka, ma to tamto i tamto... W koncu ja zainstalowalem. Od 2 tyg. jestem uzytkownikiem tej WILKIEJ przegladarki. IE uzywam, niektore strony po prostu nie chodza na Operze :( Tak jak SID napisales wczesniej, ludzie nie probuja jej po prostu z lenistwa, to prawda. Opera jest swietna pod KAZDYM wzgledem. Juz niechetnine wlaczam IE o nie ;) Pozdrawiam :) |
Cytat:
jak zainstalujesz jave sun'a to z tego co ja wiem IE takze z niej korzysta a nie z javy od M$ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:50. |