![]() |
Overburning Pionieer 106
Czy mozna na tej nagrywarce wykorzystać Overburning - bo mi jaoś nie wychodzi :( w Nero ustawaim na zapis DAO , wyskakuje mi plansza, czy chcę wykorzystać Overburning klikam że tak i... zapis ne powiódł sie:( - wymagalna ilość miejsca jest za mała? A chcę nagrać 703mb. Może coś mam źle w ustawieniach? W zakładce Overburning ustawione ma na 83 min. Proszę poradźcie coś!
|
Zrob poprawke na 90min.
|
ok już idzie -ustawiłem na DAO 96 -dzięki za chęci :)
|
Kurczę ale zapis nie powiódł się :)
PIONIEER DVD_RW DVR_-106D Illegal medium Co too może być? Poprzednio wcale nie chciałruszyć, a teraz nagrywał i na końcu to wyskoczyło? Nagrywałem na cd RW |
Hymm.. jak wroce z pracy sprawdze tego Pioneera czy overburning nagrywa i czy nie ma z tym problemow - bo szczerze mowiac nigdy do tego jeszcze nie wykorzystalem na tej nagrywarce.
|
O.. wlasnie spostrzeglem. Urzywasz CD-RW, akurat na RW overburningu wlasciwie nie da sie zrobic, a nawet jak sie uda to jest on bardzo malutki... do overbudningu nadaja sie tak wlasciwie tylko plyty CD-R, RW zas nie.
|
Da sie wogole zrobic over'a na DVD ?
|
.
|
Na DVD sie nie da. Nie jest to zupelnie przewidziane. Choc niby sa takie programy co ponoc jakos to robia, ale efekty czesto sa dalekie od odczekiwan - poprostu lepiej sie w to nie bawic bo tylko plyty pojda do kosza.
Wiec podumowujac moze rzec ze nie ma takiej mozliwosci. Zreszta 4.38 GB to malo? Co da Over na pare MB? W sumie to zadna roznica. |
Sprawdzone. Oberburning na plytach CD-R nie dziala.
|
Cytat:
mam pioniera DVR-106D z najnowszym biosem 1.07 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:32. |