Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   z WinAmp'a na Foobar'a - co i jak!? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winampa-foobara-co-jak-28646/)

kizio 09.12.2003 19:45

z WinAmp'a na Foobar'a - co i jak!?

No więc nadszedł ten dzień.
Chce się przesiąść z WinAmp'a na Foobara i mam kilka pytań:
Czy można upodobnić foobara do WinAmp'a???
Czy Foobar odtwarza pliki: wma, mpc???
Czy jest on kompletnie darmowy???

I to tyle.

kizio 09.12.2003 19:55

A i zapomniałem.... Czy jest jakieś spolszczenie do wersji 0.7.5????

-Sid-The-Rat=> 09.12.2003 19:58

spolszczenie? uczyc sie jezykow i to juz!

jest free - przeczytaj licencje

da sie upodobnic - ale to dla misiow jest zajecie - mnie nie pytaj - jesli chcesz patrzec na playera to zostan przy winampie - mozna sie na niego gapic godiznami, foobar sluzy do odtwarzania muzyki - mozna mu dodac panele i cieszyc sie wygladem a'la winamp - ale tp zajecie jest traktowane z przymruzeniem oka

odpala co tylko sobie zamarzysz i pewnie jeszcze 3 razy wiecej

eloise 09.12.2003 19:58

Cytat:

Napisany przez kizio
No więc nadszedł ten dzień.
Chce się przesiąść z WinAmp'a na Foobara i mam kilka pytań:
Czy można upodobnić foobara do WinAmp'a???
Czy Foobar odtwarza pliki: wma, mpc???
Czy jest on kompletnie darmowy???

I to tyle.

zdecydowanie TAK !!!

ad1. można - jest mnóstwo skórek do foobara
ad2. odtwarza duuużo formatów
ad3. jest totalnie darmowy

a sumie 3 razy TAK

PS.

byłem drugi...

kizio 09.12.2003 20:01

Ale nie odtwarza mi plików wma :( mam wersję Special.

raptor123 09.12.2003 20:04

1. Sam bym chciał wiedzieć, bo teraz używam skinów fooAMP i nie do końca działaja :(
2. Odtwarza
3. Tak
4. Spolszczenia nie widziałem
Ale na forum mamy osoby które są wprawione lepiej niż ja, więc też czekam na jakieś podpowiedzi dotyczące tego super programu
Pozdr :)

Update: Ale się spóźniłem

-Sid-The-Rat=> 09.12.2003 20:13

jeszcze jedno mnie naszlo - czemu osoba ktora od razu szuka spolszczenia siega po wersje 'special super professional hiper extra'? przeciez polowy opcji nie zrozumie! ba! 90%! tam sa rzeczy ktorych bez paru dobrych lat na studiach mozna nie zrozumiec po polsku! a co dopiero w jezyku obcym?...

dziwny znak czasow - jezykow sie nie chca uczyc, ale soft KONIECZNIE musi byc profesionalny - chocby po to zeby ladnie wygladal - bo inni koledzy na okolo jada na XP professional, w2k professional - szkoda ze butow professional nie robia... a niedlugo dzieci beda jezdzic na professional rowerkach 3 kolowych, ssac professional smoczki i robic przydkie rzeczy do pieluch naturalnie proffesionalnych - nic tak nie podnosi ilosci zassan z emula jak 'proffesional' w tytule - chocby to byl wygaszacz ekranu

eloise 09.12.2003 20:16

Cytat:

Napisany przez kizio
Ale nie odtwarza mi plików wma :( mam wersję Special.

gdzieś czytałem, że pewne pliki *.wma (licencjonowane czy jakieś inne) czyta tylko Windows Media Player - takie sobie zabezpieczenie w Microsofcie zrobili czy coś

kizio 09.12.2003 20:19

a mozna by czyms przekonwertowac te wma w jakości 128bit na mp3 lub coś innego????

eloise 09.12.2003 20:21

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
dziwny znak czasow - jezykow sie nie chca uczyc, ale soft KONIECZNIE musi byc profesionalny

ta, zawsze musi być super biper giper hiper

co do foobara - wersja 0.667 "normal" jest wystarczająca dla większości użytkowników (sam nie kumam w niej jakieś 90% funcji )
:buu:

eloise 09.12.2003 20:22

Cytat:

Napisany przez kizio
a mozna by czyms przekonwertowac te wma w jakości 128bit na mp3 lub coś innego????

można np. za pomocą Easy CD-DA Extractor 6

mqy 10.12.2003 14:45

Na tej strone jest chyba cos takiego foo_wma.zip le nie wiem jak to dziala.............
http://www.saunalahti.fi/~cse/foobar2000/

andrzejj9 12.12.2003 17:32

Zainstalowalem sobie na probe tego FooBara. Chodzi w sumie calkiem niezle. Dzwiek nie jest moze wyraznie lepszy niz w WinAmpie, ale na pewno jest inny. Troche ostrzejszy,ale z mniejszymi basami i glosniejszy na tych samych ustawieniach. Chwile sie w kazdym razie tym programem pobawie, a potem zobacze, przy ktorym zostane.

W kazdym razie chcialem zmienic jego wyglad, bo ten domyslny zupelnie mi sie nie podoba. Sciagnalem jakas tam mala skorke, ktora nie bedzie sie rzucala w oczy, ale... no i wlasnie tu jest problem, nie mam pojecia, jak mozna ja zainstalowac.

W katalogu z programem nie ma nigdzie nic takiego jak Skins, a samodzielne utworzenie katalogu rowniez nic nie dalo. Mogby mi ktos pomoc?

andrzejj9 13.12.2003 15:54

Powtorze pytanie, moze komus akurat rzuci sie w oczy (bo nie wierze, ze nikt nie wie, jak to zrobic):

Jak zmienic skory w FooBarze?

-Sid-The-Rat=> 13.12.2003 17:35

nie dziwi mnie to ze nikt nie wie... ja nie wiem - i przyznam ze nawet przez pol sekundy nie myslalem nad zmiana wygladu
taki urok foobara ze sie na niego nie patrzy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:38.