![]() |
XIII - jak zrobić kopię? :(
Witam serdecznie :)
Może mnie kto¶ o¶wiecić jak zrobić kopię gry XIII? Sprawdzam na MakeAbackup.com jakie jest zabezpieczenie ... Dowiaduje się że jaki¶ TAGES (co to za cudo?!), wiec w najnowszym Alcoholerze ustawiam TAGES i odpalam Alcohol, z wybranym profilem zaczynam robić obraz płyty i tak gdzies przy 70% wywala błędne sektory i koniec :| Alcohol wyswietla informacje ze obraz nie zostal dokonczony i czy skasować pliki ... Może mnie ktos oswiecic jakie XIII ma zabezpieczenie, albo co robie zle ... bo juz mnie krew zalewa ... chlip, chlip :( |
Tages jest zabezpieczeniem opartym na fizycznej strukturze nosnika. Baaardzo trudne do obejscia. Robi sie to podobnie do securoma 4,8. Jezeli alcohol nie umie zrobic obrazu (dlaczego?) sprobuj Blindwrite, a najlepiej zrob obraz byle czym i poslodz
A swoja droga tyle czasu na forum i nie czytales n.p. FAQ? |
Ehhhhhhh ...
Wlasnie nie wiem dlaczego przy tym profilu (tages) wywala mi bł±d sektora i konczy tworzenie obrazu w jakich¶ 70% :( Czytalem FAQ, ale "tagesowania" nie widzialem :( POMÓŻCIE, co robić ??? |
Poszukaj w necie patcha lub zrób iso i nie cackaj się i wlep co trzeba
|
[QUOTE=Beerra]Tages jest zabezpieczeniem opartym na fizycznej strukturze nosnika. Baaardzo trudne do obejscia. Robi sie to podobnie do securoma 4,8.
Nie wprowadzaj w bład ludzi. Zabezpieczenie tages w cale nie wykorzytuje własciwosci nosnika. poprostu jest sygnatura tak umieszczona ze nie mozna ja skopiowac. polega na tym ze naed kilka razy odczytuje sektory i otrzymuje rózne wyniki - mowie na podstaiwe moto racer 3 - tam był tages. tylko ze przy zabezpieczeniu tages nie powinno wywalic zadnych błedów (płyta sie kopiowała bez problemu tylok potem zdziwko). |
Faktycznie, przepraszam, akurat czytalem innego posta o starforce i zle mi sie skojazylo
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |