Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Safelock i programy do niego potrzebne (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safelock-programy-niego-potrzebne-28774/)

Suchy the Maste 13.12.2003 23:56

Bezpośrednio z plików nie, ale mogę zrobić obraz np: w ISOCreator, a następnie wrzucić go do ImageDrive po czym BlindWritem dokonać zrzutu z tej wirtualnej płytki do poprawnego już ISO DAO-RAW. Tak dla informacji napiszę tylko, że Safelock przyjął mi taki obraz (nie wyświetlał żadnych komunikatów że coś nie tak).

Natomiast odnośnie Alcohola właśnie mam problem z nagraniem tej płytki, ale pokombinuję.

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Dawid Partyka - Koli 13.12.2003 17:49

Cytat:

Napisany przez Suchy the Maste
Witam..

I teraz 2 pytanka:

1. Z tutoriala zamieszczonego na cdrinfo wynika, że potzebuję CDRWin do zrobienia obrzu ISO w trybie DAO-RAW. Czy mogę użyć BlindWrite, do zrobienia tego obrazu (znaczy się nagrywam na CD-RW, a potem zrzut do ISO (DAO-RAW)za pomocą BW)? Czy KONIECZNIE to musi być za pomocą CDRWin?

Musi byc CDRWIN i t ten firmy Golden Hawk Technology

Cytat:

2. Czy nagywać muszę KONIECZNIE za pomocą CloneCD, czy mogę zamiast niego użyć Alcohol? Jesli tak, to jakie ustawienia powinny być w Alcoholu?
Nie musi być cloneCD. może być alcohol (wrecz bardziej zalecany mozna 100% wyorzytac safelocka (a w cloneCD nie mozna wykorzytac Pregape).
Cytat:

Uwaga dotycząca próby nagrania w Alcoholu:
Obraz który robię ma tylko 2,5 Mega (specjalnie tak mało, bo na razie tylko testuję więc dałem małe pliczki), a podczas nagrywania pyta się o overburning i nadpala do ok. 702.8 Po czym jak już nagra płytkę, to nic na niej nie ma (tak jakby była czysta).

W wersji DEMo nie wykorzytasz tych opcji w zwiazku z czym wez wyłacz podczas tworzenia obrazu obie opcje. powinno działąc lepiej.

[QUOTE]
Info:
Nagrywarka: LG 8400B (a więc posiada wszystkie potrzebne technologie)
Program do robiena obrazu DAO-RAW: BlindWrite
Cytat:

Program do wypalania obrazu z zmodyfikowanym TOC: Alcohol 120%
Przeciez BlindWrite z plików nie potrafił robic obrazu (chyba ze wyszła nowa wersja z taka mozliwoscia ale pierwsze słysze.
Cytat:

Bardzo proszę o odpowiedź (najlepiej autora progamu, bo w końcu on powinien wiedzieć najlepiej ;) )

Pozdrawiam.

MacGyver 13.12.2003 13:37

Zapytaj Koli-ego

Suchy the Maste 12.12.2003 23:39

Safelock i programy do niego potrzebne

Witam..
Mam testową wersję SafeLocka.
Obecnie zainstalowane mam też na kompie BlindWrite i Alcohol120.

I teraz 2 pytanka:

1. Z tutoriala zamieszczonego na cdrinfo wynika, że potzebuję CDRWin do zrobienia obrzu ISO w trybie DAO-RAW. Czy mogę użyć BlindWrite, do zrobienia tego obrazu (znaczy się nagrywam na CD-RW, a potem zrzut do ISO (DAO-RAW)za pomocą BW)? Czy KONIECZNIE to musi być za pomocą CDRWin?

2. Czy nagywać muszę KONIECZNIE za pomocą CloneCD, czy mogę zamiast niego użyć Alcohol? Jesli tak, to jakie ustawienia powinny być w Alcoholu?

Uwaga dotycząca próby nagrania w Alcoholu:
Obraz który robię ma tylko 2,5 Mega (specjalnie tak mało, bo na razie tylko testuję więc dałem małe pliczki), a podczas nagrywania pyta się o overburning i nadpala do ok. 702.8 Po czym jak już nagra płytkę, to nic na niej nie ma (tak jakby była czysta).

Info:
Nagrywarka: LG 8400B (a więc posiada wszystkie potrzebne technologie)
Program do robiena obrazu DAO-RAW: BlindWrite
Program do wypalania obrazu z zmodyfikowanym TOC: Alcohol 120%

Bardzo proszę o odpowiedź (najlepiej autora progamu, bo w końcu on powinien wiedzieć najlepiej ;) )

Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:45.