![]() |
Problemy z LiteOn LTR-52246S
Mam LiteOn LTR-52246S, o ile pod Windowsem 98 Se działa bez zarzutu to pod Win XP Professional zaczynają sie problemy :( . Nie moge nagrac żadnej płytki. Obojętnie czy korzystam z Nero, Clone CD, Alkohola czy z narzedzia systemowego do nagrywania efekt jest zawsze ten sam. Podczas nagrywania komp sie restartuje... Zupełnie nie wiem co robic, jest to moja pierwsza nagrywaka i niezbyt oriętuje sie w temacie. Bede wdzieczny za każdą pomoc.
|
Może SP1a dla Windy lub nowe Aspi
|
A ty nakładałeś XP na starsza wersję, czy instalowałeś wszystko od nowa?
|
instalowałem wszystko od nowa jakis tydzien temu
|
wylacz nagrywanie wbudowane (ale ono az tak nie wali sprawy ??? )
wgraj updaty do windy + stery mobo nowe aspi (forceaspi) podociskaj kabeli do napedu i plyty glownej... jak juz nic nie pomoze to reinstal windy... |
no i do XP stosuje sie jeszcze fixASPI (przynajmniej do starszych ASPI sie stosowalo)
|
Cytat:
|
i włacz DMA.
|
no ja wlasnie zawsze instalowalem adapteca (wbrew obiegowej opinii :) )
|
hmm.. zainstalowałem ASPI Adaptec'a, zainstalowałem ForceASPI, DMA mam włączone, Win jest zaaktualizowany ( no prawie bo SP1a nie chce sie zainstalowac :/ ) i dalej to samo za każdym nagrywaniem sie restartuje :( Mozna zrobic cos jeszcze ? czy bede musiał wrócić na Win 98 Se ??
|
a stery plyty glownej?
jak aspi adapteca to fixaspi tez zreinstluj winde xp, bo skoro sp1 nie chce sie zainstalowac, to zly objaw (antivira masz?) |
Cytat:
|
kill aspi z force aspi poradzi sobie ze wszyskim. wiec nic specjalnego sie nie stalo.
|
Cytat:
|
dziekuje wszystkim za pomoc. Niestety dalej dzieje sie to samo, teraz przynajmniej jestem 99% pewnien ze to wina Windowsa chyba mam jakis egzemplaz z błędami bo co chwile cos sie wali. Nic wracam na Win 98 jeszcze raz dzieki :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |