![]() |
Nokie DCT4: generator kodow do zdjecia SIMLOCK'a
Ilość załączników: 1
Witam!
Ktos kiedys szukal takiego generatorka... ja mam taki i zamieszczam w zalaczniku. Sprawdzilem na Nokii 6100 i 6610 i dziala! Nie wiem, jak ten generator ma sie do innych marek, ale moze tez dziala, tylko wazne aby telefon byl w standardzie DCT4. w telefonie wpisujemy *#06# aby sprawdzic SN odpalamy generatorek, wpisujemy numer seryjny, wpisujemy kod sieci: MCC/MNC : Plus - 26001 Era - 26002 Idea - 26003 wybieramu UEM i wciskamu Calculate wyskakuje nam lista kodow... wpisujemy pierwszy jesli pierwszy nie zadzialal to wpisujemy siodmy ps. UZYWACIE NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC (musialem to napisac :P) |
Z tego co mi wiadomo do takich generatorów potrzebny jest układ na PIC'ku.
Tobie działa bez tego ukladu?? |
działa działa :)
|
Witam!
dziala pieknie... juz na 3 nokii zdjalem simlocka.. tym razem siodmym, bo pierwszy nie zadzialal (bylo wiecej niz jedno zabezpieczenie) kodem generujcie kody i jazda!!! |
a działa na nokie 3510i??
|
Cytat:
Pozdro;) |
to jeszcze kabelek i żegnal simku :-)
|
Cytat:
|
a dziala to na wszystkie nokie ??? takie starsze jak 3310 ?? albo 3330 ?? nie mam narazie na czym sprawdzic bo na tych co mialem juz zdjalem :) hehe :D
|
na takie starsze nie dziala - musza byc zabezpieczone dct4
jak wstukasz w wyszukiwarke dct4 to znajdziesz liste kompatybilnych modeli |
Cześć a nie ma takiego programu żebym mógł zdjąć simlocka z Siemensa C45, a może komuś udało się zdjąć go przy użyciu tego programu ?
|
Cytat:
|
pisze w programie:
Litery "p" i "w" można uzyskać wciskając wielokronie przycisk * |
Cytat:
|
obsluguje takie modele telefonow...
3510, 3510i, 6610, 7210, 6310, 6310i, 6510, 8310, 8910 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:42. |