![]() |
Neo + WinXp
Panowie i panie. Mam neostrade i zainstalowałem ją XP. Na początku była straszna lipka bo komp restartował mi sie sam po minucie. Później jakaś dobra dusza powiedziała mi że trzeba pogrzebać w panelu sterowania. jakeś RPC czy inny diabeł. Treaz śmiga sobie spoko tylko jest kilka problemów. Nie moge kopiowac nic z partycji na partycję. Nie mam czegoś takiego jak kopiuj i wklej, kombinacja klawiszy tez nie działa. Jak jestem na stronie nie działaja mi linki. Może wie ktoś o co chodzi.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy można neostradę podzielić tak samo jak SDI? Konfigurowałem freesco i nic z tego. Dodam że neo jest na USB może to ma jakieś znaczenie. A może ktoś ma jush skonfigurowaną neo na freesco to bardzo prosiłbym o obraz dyskietki. |
Cytat:
tej stronie, powinien być jakiś artykół odnośnie dzielenia Neo na sprzęcie pod USB (ja mam na Rj 45 więc nie miałem większych problemów) :) |
Witam!
moj znajomy z TPSA powiedzial mi, ze ten CD, ktory daja z Neo+ w WinXP jest nie potrzebny, a wrecz moze powodowac niestabilnosc systemu... chodzi oto, ze nie nalezy instalowac tego gowna z CD, bo WinXP ma juz wszystko, co potrzebne, aby Neo+ smigalo. Ja zrobilem, jak mowil kumpel i nie mam zadnych problemow z Neo+ ps. TPSA powinna umiescic taka informacje, ale widac oni maja to w dupie :) |
Twój problem polega na tym, że wyłączyłeś usługe Zdlane wywoływanie procedur (RPC) aby pozbyć się wirusa. Chyba każdy wie o jakiego chodzi ;). Ten wirus powodował błąd tej usługi i Windows uruchamiał kompa :). Możnabyło ustawić usługę tak, aby nie robi "szatdałnu" po pierwszym błędzie, ale ty wyłączyłęś ją i dlatego nie masz Kopiuj i Wklej. Musisz włączyć tą usługe, ale wcześniej ściągnij łatke na tego robala.
Pozdro Piterniel |
Dziekuje _Neoo_ stronka bardzo mi pomogła. Jeszcze tylko gdybym mógł znaleźć jakiś opis do DHCP to było by spoko.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25. |