Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Karta Fritz, CAPI i Windows XP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/karta-fritz-capi-windows-xp-28932/)

Pagerus 16.12.2003 15:14

Karta Fritz, CAPI i Windows XP

W sumie w temacie już streściłem o co mi chodzi... ;)
No ale jednak pozwolę sobie nieco rozwinąć temat. Mój kolega jest w posiadaniu karty FRITZa (była w zestawie z TPsiarskim ISDNem do łączenia z netem). Twierdzi, że Windows XP normalnie instaluje tą kartę - jednakże problem pojawia się w związku ze sterownikami CAPI - nie chce mu ich zainstalować.
Nie wiem czy dobrze to opisałem (netu przez ISDN już dawno nie użwam - ale kiedyś sam łączyłem się przez FRITZa) i mogłem coś przekręcić. Na płycie są sterowniki pod WIN 2K - ale ponoć nie chcą za bardzo chodzić pod XP. Nie miałem przyjemności używać karty FRITZa pod XP - ale z tego co pamiętam to pod 2K chodziła bez zastrzeżeń.
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny i przekazałbym uwagi koledze.
Z góry dzięks :)

wolfdog 16.12.2003 15:46

Fritz chodzi bez problemu pod XP wymagane sa jedynie najnowsze sterowniki do wrzesnia br sam uzywalem z powodzeniem

jesli koledze nie zainstaluja sie capi do konca czeka go niestety format dysku

Pagerus 17.12.2003 08:52

Dlaczego format dysku???

kraluk 17.12.2003 08:55

Ja mam Fritz'a tego od Tepsy. Zaintsalowałem stery z płyty dołączonej do zestawu dla Windows 2000 (mam XP Pro) i hula jak nic. Jeszcze z żadnymi błędami się nie spotkałem.
Pozdro;)

Pagerus 17.12.2003 10:16

Cytat:

Napisany przez kraluk
Ja mam Fritz'a tego od Tepsy. Zaintsalowałem stery z płyty dołączonej do zestawu dla Windows 2000 (mam XP Pro) i hula jak nic. Jeszcze z żadnymi błędami się nie spotkałem.
Pozdro;)

Czyli rozumiem, że nie miałeś żadnych problemów z instalacją CAPI?

wolfdog 17.12.2003 16:39

format poniewaz jak do tej pory nie udalo mi sie znalezc dobrego sposobu na wywalenie zle zainstalowanych sterow capi i to nie tyczy sie tylko fritza ale i teles i 3com megaherz i asmax

Pagerus 17.12.2003 16:49

Cytat:

Napisany przez wolfdog
format poniewaz jak do tej pory nie udalo mi sie znalezc dobrego sposobu na wywalenie zle zainstalowanych sterow capi i to nie tyczy sie tylko fritza ale i teles i 3com megaherz i asmax

To z pewnością nieco wyjaśnia...

kraluk 18.12.2003 09:02

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Czyli rozumiem, że nie miałeś żadnych problemów z instalacją CAPI?

Zero problemów. Błędy w instalacji są temu, że niektóre płytki są wadliwe. Ja mam akurat tą dobrą. Tak przynajmniej słyszałem...
Pozdro;)

Pagerus 18.12.2003 09:12

Cytat:

Napisany przez kraluk
Zero problemów. Błędy w instalacji są temu, że niektóre płytki są wadliwe. Ja mam akurat tą dobrą. Tak przynajmniej słyszałem...
Pozdro;)

A można te sterowniki pobrać z netu? Na wypadek jak płytka jest walnięta?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:57.