![]() |
Karta Fritz, CAPI i Windows XP
W sumie w temacie już streściłem o co mi chodzi... ;)
No ale jednak pozwolę sobie nieco rozwinąć temat. Mój kolega jest w posiadaniu karty FRITZa (była w zestawie z TPsiarskim ISDNem do łączenia z netem). Twierdzi, że Windows XP normalnie instaluje tą kartę - jednakże problem pojawia się w związku ze sterownikami CAPI - nie chce mu ich zainstalować. Nie wiem czy dobrze to opisałem (netu przez ISDN już dawno nie użwam - ale kiedyś sam łączyłem się przez FRITZa) i mogłem coś przekręcić. Na płycie są sterowniki pod WIN 2K - ale ponoć nie chcą za bardzo chodzić pod XP. Nie miałem przyjemności używać karty FRITZa pod XP - ale z tego co pamiętam to pod 2K chodziła bez zastrzeżeń. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny i przekazałbym uwagi koledze. Z góry dzięks :) |
Fritz chodzi bez problemu pod XP wymagane sa jedynie najnowsze sterowniki do wrzesnia br sam uzywalem z powodzeniem
jesli koledze nie zainstaluja sie capi do konca czeka go niestety format dysku |
Dlaczego format dysku???
|
Ja mam Fritz'a tego od Tepsy. Zaintsalowałem stery z płyty dołączonej do zestawu dla Windows 2000 (mam XP Pro) i hula jak nic. Jeszcze z żadnymi błędami się nie spotkałem.
Pozdro;) |
Cytat:
|
format poniewaz jak do tej pory nie udalo mi sie znalezc dobrego sposobu na wywalenie zle zainstalowanych sterow capi i to nie tyczy sie tylko fritza ale i teles i 3com megaherz i asmax
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:57. |