![]() |
Strona Startowa - Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!
Mam problem. Od kilku dni po ponownym uruchomieniu systemu zmienia mi się strona startowa. Czy ktoś wie co z tym zrobić ?.
|
to zależy od tego na jaką ci się zmienia...
czyżby jakieś strony xxx ?? |
Start--> Uruchom
Msconfig Zakladka Uruchamianie [autostart] I Odznacz Wszystko Co Nie Wiesz Do Czego Jest ;] |
pewnie ogladało sie strony z panienkami :-) i co gorsza wybrało instalacje super (nie)zbędnego oprogramowania. ja bym jeszcze sprawdził numer dostępowy do inetu czy nie jest 0700 coś tam, jeśli używasz modemu oczywiście.
|
Igloo, co Cię tak rozbawiło, nigdy nie oglądasz stron z panienkami? U facetów to chyba normalne, źle by chyba z nim było, jakby nie oglądał.
A poza tym wcale nie trzeba wchodzić na strony z panienkami, żeby doszło do podmiany strony startowej. Jest wiele innych. Jeśli podmienia Ci się zawsze po starcie systemu spowrotem, to prawdopodobnie zainstalował Ci sie Java Script, który zawsze wykonuje się przy starcie systemu i dokonuje podmiany strony. Tego wpisu może w ogóle nie być w msconfig. Jeśli nie boisz się grzebać w rejestrze to odszukaj klucz HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurentVersion\RunO nce i sprawdź, czy w nim nie ma przypadkiem wpisu, powodującego uruchomienie skrytpu. Znajdź później ten skrypt po ścieżce, jaką wskazuje rejestr i sprawdź za co odpowiada (zwykle właśnie za takie pierdoły, jak podmiana strony i jest w katalogu X:\windows ewentualnie X:\windows\system32), jeśli to to, to go skasuj tylko, wymaż też ten wpis z rejestru i po sprawie. |
djc coś ty taki nerwowy. owszem nie tylko strony z panienkami podmieniatją strone startową ale tylko tego rodzaju strony robią to w sposób bardzo nie przyjemny dla usera. mam na myśli właśnie problemy andiego z mieszaniem w rejestrach i innych takich, że o dialerach nie wspomnę.
i ze względu na datę to WESOŁYCH ŚWIĄT I CZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU |
Dla zainteresowanych link mojej stronki :)
http://81.211.105.9/index.php?v=1 A dla złośliwych: Nie wiem skąd wiecie że panienki ładują takie rzeczy :) ale zapewniam was że nie tylko panienki. Prawdopodobnie to Java Script bo żadne programy typu AD-AWARE itp. nic nie znalazły ale zaraz będę tego szukał. Tymczasem. |
HA !!!
Jednak DJC miał rację: c:\WINDOWS\update911.js - Trojan.JS.StartPage. WIELKIE DZIĘKI !!! ps. dawno nie puszczałem antywirusa :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:56. |