![]() |
Rzut obrazu??
Witam
Prosze o wskazanie programu do rzutu obrazu z pulpitu w miare prostego mile widziany po polsku z angielskim jestem totalnie na bakier to znaczy mam program do testowania czy komputer nadaje sie do oglądania filmów wyswietla taka tablice chciałbym skopiowac i wysłac za sugestie i porade dziekuje pozdrawiam |
ALT + PrintScrn - kopiuje do schowka aktywne okno, pulpit - poźniej tylko wklejenie do programu graficznego np. Paint i zapisanie do pliku
Pozdr :) |
Cytat:
Pozdro;) |
to ten sam przycisk :P
a do winxp jest powertools ktory to umozliwia |
HyperSnap-DX 4
ale czy jest po polsku... hm nie wiem... ale jest bajecznie prosty... nie wymaga tam nic w zasadzie z angielskeigo... oprucz 2 slow chyba :) |
Corel Capture - wbrew nazwie jest po polsku (kiedy jest dolaczony do polskiej wersji CorelDRAW)
|
Ilość załączników: 1
Ja polecam FSScreen. Program napisany z mysla o serii Fligh Simulator, ale swietnie sprawdza sie w kazdej innej sytuacji. Program po angielsku, ale nie wymaga wogole znajmosci tego jezyka. Idea jego dzialania jest bardzo prosta - zapisuje to co pojawi sie w schowku. Wystarczy rozpakowac programik do wybranego folderu, i uruchomic. Dziala w tle,a po nacisniecu PrintScrn zapisuje obraz w swoim folderze jako .bmp.
Jezeli ktos jest zainteresowany, to zamiszczam go ponizej. |
do gier ktore z rozmaitych powodow nie maja wbudowanego wlasnego screencapture lub ktore jada nie na tym overlayu co trzeba jest jeszcze Fraps - choc to niestety jest juz program dla twardzieli
a do tego czego potrzebujesz to w zupelnosci wystarczy prtscr (guzik na klawiaturze) a potem 'wklej' w Paincie ALT+PrtScr zrzuca zawartosc TYLKO aktywnego okna samo PrtScr zrzuca caly ekran |
Wypadałoby dla przyzwoitości wspomnieć o XnView (po polsku, darmowy dla niekomercyjnych) i całkiem, całkiem.
|
IrfanView (free) tez potrafi robic zrzuty.
wystarczy odpalic programi i wcisnac C. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05. |