![]() |
Blad RPC w win98se
Ilość załączników: 1
Ostatnio podczas proby instalacji Catalyst 3.9 pojawil mi sie nastepujacy blad (patrz obrazek). W czym problem? N jakiejs polskiej stronie znalazlem opis podobnego bladu, i tam byla sugestia, ze to jest zwiazane z Java.
Przy probie sciagniecia aktualizacji windy, ie6 przestaje odpowiadac. Podczas zamkania podaje, ze wystapil blad w pliku rpcrt4.dll. |
Ja jak miałem Windows'a 98 (a to było kawał czasu temu:)) miałem podobny problem. W moim pzypadku pomógł ScanDisk i Defragmentator Dysku. Jeśli to nie pomoże to format c: :( Ale bądźmy dobrej myśli :)
Pozdro;) |
\windows\system
odszukaj oleaut32.dll i zastąp go STARSZĄ !! wersją np z płyty instalacyjnej (szukaj w cab-ach). Zainstalowanie jakiegoś programu spowodowało zamianę w/w dll-a na nowszy i stąd problemy. Miałem to samo. Działa na pewno. |
@Johny Tomala Dzeki - o to chodzilo . A juz sie balem ze bedzie konieczny format c: bo ScanDisk i Defreg robilem kilka dni temu i nie pomoglo.
Choc najpierw zastosowalbym maksymalnie lamerski sposob - nadinstalowanie windy - glupi sposob na glupi system ^_^ . Zazwyczaj po takim zabiegu windows dziala i mozna "odlozyc" formatowanie do nastepnego razu. ^_^ |
Noooo widzisz. Wingroza wcale nie jest głupia, ona jest po prostu czasami mądrzejsza od osób ją obsługujących he he he.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:43. |