![]() |
niesprawny sprzęt
Ilość załączników: 1
SPALIŁEŚ KARTĘ GRAFIKI???
UKRUSZYŁEŚ JĄDRO W AMD??? POPSUŁEŚ JAKIŚ SZPRZĘT KOMPUTEROWY LUB ELEKTRONIKĘ??? ZRÓB BRYLOCZEK!!!!!!!! To mój pomysł na wtórne wykorzystanie gf2 440mx |
o kurde stary! Masz przy kluczach lepszą karte niż ja mam w budzie (rivka 16MB) :D
Wygrałeś :spoko: Tak apropo, mam na szafie 486 w połowie rozebrany. Zastanawiam się z czego zrobić bryloczek ??? Może płyte główną wraz z zasilaczem przyczepie do kluczy? :D lol |
Ale Ameryki nie odkryles z tymi breloczkami, to jest tak stare jak swiat...
|
ciapus - a moze kupisz gf2ti za rozsadne pieniadze? jeszcze nie wiem jakie to sa rozsadne ale karta to gainaward 64md ddr z calkiem dobrym chlodzeniem - kumpel mi zlecil sprzedaz tego cuda - choc powiem ze najchetniej odpchnalbym to komus z wawy
|
Ja sobie zrobiłem breloczek do piórnika z procesorka od dysku twardego wdc :D
|
Sid. Raczej dzieki wiesz. Teraz bede mial nowy monitor. Nad modernizacja kompa sie nie zastanawiam dopóki nie bede mial jakiejs pracki albo większego napływu floty ;), nie ma sensu pakowac jakis pojedynczych czesci di tego celeronka, a jak mowisz ze to jeszcze karta na ddramach to co za tym idzie? Nowa płyta główna ramy... itd :)
Co do bryloczka? Chyba sobie z procesora zrobie 486dx2, co prawda jak autor topicu pisał, że to można zrobić z niesprawnych częsci, a ja zrobie ze sprawnej :) Troche szkoda, ale co to 486 :) Tak się zastanawiam co zrobić z radiatorem? Może nakleić kurcze go na jakiś dysk w moim komputerze? :) No głupie pomysły się mnie czasem trzymają, ale to moze nie jest glupie :)? |
Cytat:
grafa to grafa - ma byc kompatybilna z portem agp na plycie glownej i to wsio a ze lata na ddr - to b.dobrze - jest szybsza :) |
Cytat:
a myślałem, że jak karta lata na ddramach to płyta główna musi też być typu ddram (nowe sloty, obsługa pamięci typu DDR) :) ok, dzięki za informacje, czegoś się dowiedziałem. Ale i tak chyba nie skorzystam :) |
kowaliku wiem, ze pomysł jest stary jak świat albo i starszy :-) ale ciekawe by było poodlądać co można zrobić z elektroniką.
jak ci go ciapku nie żal to na kółko z nim :-). napisałem niesprawny żeby ludziska mieli miejsze opory przy wieszaniu na kółeczka |
Cytat:
na kluczach owszem to i może mam lepszą grafe ale w pudle mam dokładnie to samo co ty (jak nie gorzej vanta 16MB) |
Ilość załączników: 1
Takie coś mam od paru lat...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:43. |