Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dobra pamiec CDROM'u i nagrywarki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dobra-pamiec-cdromu-nagrywarki-28972/)

artoor 17.12.2003 14:40

Dobra pamiec CDROM'u i nagrywarki

Od ostatniego formatu systemu (XP) pojawil sie u mnie nastepujacy problem... Podaje przyklad: Wkladam CD do cdromu... zrobie co mam zrobic... za chwile wkladam inny CD i co widze?? Widze caly czas zawartosc poprzedniej plyty :[ i tak mam zawsze i wszedzie... czy to wloze plytke do nagrywarki czy do cdromu... zaczyna to byc conajmniej wpieniajace bo jedyne co da sie z tym zrobic to -> restart :( Masz moze jakas propozycje?? Dodam jeszcze ze w systemie mam wylaczona opcje autostartu. A restartowanie systemu przed kazda zmiana plyty mi sie nie usmiecha :blee:
Z gory dzieki za pomoc... pozdrawiam

artoor

Patrixs 17.12.2003 14:49

Miałem kiedyś podobny problem w Win 2000, ale wtedy robiłem tak. Otwierałem tacke CD, otwierałem Mój komputer, naciskalem F5 kilka razy, az zniknie stara nazwa płyty i zamykałem tacke z inną płytą. :)

Pozdro

nimal 17.12.2003 15:03

jak wlaczysz autostart spowrotem powinno byc dobrze
niestety zdaza sie, tez tak kiedys mialem
najwygodniej sciagnac sobie Power Tools z mikroshita i tam ustawic autostart - wtedy przewaznie dziala ;p

artoor 17.12.2003 15:08

Cytat:

Napisany przez Patrixs
Miałem kiedyś podobny problem w Win 2000, ale wtedy robiłem tak. Otwierałem tacke CD, otwierałem Mój komputer, naciskalem F5 kilka razy, az zniknie stara nazwa płyty i zamykałem tacke z inną płytą. :)

Pozdro

A no tez wlasnie... pomysl calkiem dobry ale problem w tym ze u mnie nie wyswietla sie nigdy nazwa plyty... jest to chyba zwiazane wlasnie z tym brakiem aktywnego autostartu... a ponowne jego zaaktywowanie nie dziala :(
Moze jeszcze jakies sugestie?

CrazyLucas 17.12.2003 17:06

u mnie tylko nazwa plyty czasem zostaje - zawartosc jest zawsze aktualna (no chyba ze cos sie powiesi)
sposob z otwarciem tacki i odswierz w moj komputer tez dziala

artoor 17.12.2003 17:25

No to jeszcze zeby bylo ciekawiej dodam... ze nie wiem jakim cudem ale okazuje sie ze mam aktywny autostart na CDROM'ie i nagrywarce :| a to ciekawe... sprawdzilem za pomoca tego powertoy's. Jak to wyjasnic?? Najlepsze jest to - jest wlaczony a nie startuje mi plyt... Ludzie help meeeeee! :buu:

nimal 17.12.2003 17:50

grzebales w rejestrze rzeby wylaczyc autostart pewnie... jak masz gdzies zapisane co tam pozmieniales to odwroc te transformacje i deaktywuj autostar powertoysami - w ten sposob bedzie wsio poprawnie dzialac ;)

artoor 17.12.2003 18:23

Cytat:

Napisany przez nimal
grzebales w rejestrze rzeby wylaczyc autostart pewnie... jak masz gdzies zapisane co tam pozmieniales to odwroc te transformacje i deaktywuj autostar powertoysami - w ten sposob bedzie wsio poprawnie dzialac ;)

Kurde... przypomnialem sobie czym to wylaczylem... chyba antyspyxp - i to chyba zrobilo to na amen... nie wiem gdzie w rejestrze mozna by to zmienic... jesli ktos ma jakies ciekawe propozycje to bede wdzieczny :)

Dadane!!
Sprawdzilem... nie usunalem tego tym XPAntiSpy'em... falszywy alarm, ale nadal nie wiem w czym tkwi ten problem :|

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:42.